21 Haziran 2012 12:32

Kültür Sanat Sen’den TOBAV’a eleştiri

KÜLTÜR Sanat Sen, Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV)’ın bugün yapacağı “Bir yaz dönümü sanat gecesi etkinliği”ne katılmayacağını açıkladı.Sendikadan yapılan açıklamada, basın metninde sanat kurumlarında yapılan etkinliklerde “olmazsa olmaz” olarak sunulan

Kültür Sanat Sen’den TOBAV’a eleştiri
Paylaş

KÜLTÜR Sanat Sen, Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV)’ın bugün yapacağı “Bir yaz dönümü sanat gecesi etkinliği”ne katılmayacağını açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamada, basın metninde sanat kurumlarında yapılan etkinliklerde “olmazsa olmaz” olarak sunulan istihdam biçimi, güvence gibi uygulamaların geçmemesi eleştirildi. Açıklamada tasarıda bulunan tehlikeli söylemler içerdiği söylendi: “Hükümetçe yapılması düşünülen tasarılar Opera ve DT’nin yasalarındaki temel istihdam biçimini değiştirmeyi, kadrosuzlaştırma ve ardından işlevsizleştirmeyi ve repertuvar rolünü içermektedir. Basın metniyse hâlâ özelleştirme ve kapatılma söz konusuymuş gibi tartışmanın başına dönen tehlikeli söylemler içermektedir. İçinde bulunduğumuz durumda, belirsiz ve tehlikeli manevraların bir parçası olmamak konusunda titizliğimiz nedeniyle basın metninden imzamızı çektiğimizi bildiririz”. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘MEB çözüm değil sorun üretiyor’

SONRAKİ HABER

Köylülerin haklılığı lekelenmek isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...