Mersin’deki müzisyenlerden ‘hayır’ şarkısı

Mersin’de sanatçılar bir araya gelerek Kazım Koyuncu’nun ‘Hayde’ şarkısını ‘Hayır’a uyarlayarak klip çekti.

23 Mart 2017 07:45
Paylaş

Cemil UĞUR
Halil POLAT
Mersin

Mersin’deki sanatçılar bir araya gelerek, Kazım Koyuncu’nun ‘Hayde’ şarkısını referanduma uyarlayarak, ‘Hayır’ şarkısı yaptı. ‘Hayır’ çalışması Ali Osman Abalı’nın çekimleri ve Waveyli Müzik Topluluğu, Perperik Müzik Topluluğu, Merhaba Sanat Tiyatrosu oyuncuları ile sanatçılar Bayram Karataş, Yeliz Güzel, Tuncay Poyraz, Serdar Keskin, Mücahit Göker, Serdar Türkmen ve Ali Sesal’in seslendirmesiyle hazırlandı. Sanatçılarla hem hazırladıkları şarkıyı hem de referandumda neden ‘hayır’ dediklerini konuştuk.

‘DAHA İYİ MÜZİK YAPABİLMEK İÇİN HAYIR’

Mersin Waweyli Müzik Topluluğundan İbrahim Birincioğlu, “Bir Hayır şarkısı yapalım dedik. İnsanlara kolay ulaşalım diye de bilinen bir şarkıyı uyarlayalım dedik. ‘Hayde Gidelum’ herkes tarafından biliniyor ve dillere pelesenk olmuş bir şarkı. Mersi’nde çok fazla müzik yapan insan var. Biz de ulaşabildiğimiz müzisyenlere bu teklifi sunduk. Teklifimizi kabul eden arkadaşlarımızla birlikte bir ‘hayır’ diyelim dedik. Daha iyi müzik yapabilmemiz için, elimizde kalan haklarımız da alınmasın diye hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

‘HAYIRLI GÜNLERE ULACAŞAĞIZ’

Waweyli Müzik Topluluğundan Mehmet Can Reyhan ise Baskılardan dolayı hayır diyeceklerini belirterek, “Sadece sokakta müzik yaparken bize uygulanan baskı nedneiyle değil tüm toplumun yaşadığı baskılardan dolayı hayır diyoruz. Eğer geleceğimi düşünüyorsam, benden sonra gelecek olan nesli düşünüyorsam ‘hayır’ diyeceğim. Tek bir kişinin iradesi altında kalmak istemiyorum. Onlar ‘tek’ dedikçe ben ‘biz’ diyeceğim. Tüm engelleri aşıp en hayırlı günlere biz ulaşacağız” dedi.

‘HAYIR ŞARKISI KOLEKTİF BİR ÇALIŞMA’

Mersin’deki müzisyenlerinin toplumsal olaylara defalarca tepki gösterdiğini belirten Serdar Türkmen ise “Barış talebini defalarca dile getirdiler. Devrimci demokrat kurumların etkinliklerinde her zaman Mersin’in müzisyenlerini, sanatçılarını, tiyatrocularını gördük, görmeye de devam edeceğiz. Bu sefer ‘Hayır Diyelum’ şarkısı etrafında bir araya geldik. Sadece müzisyenler de değil; tiyatrocular, sinemacılar da bu şarkının yapım aşamasında birlikteydi. Gerçek anlamıyla kolektif bir çalışma oldu. Mersinde nasıl ki bir mahallede Türkler, Kürtler, Araplar, çeşitli inançlardan insanlar varsa müziğinde içerisine de bu çeşitlilik girdi” dedi. AKP rejiminin kendini meşrulaştırmak için en yükseğinden yalanlara başvurduğunu belirten Türkmen, “Biz sanatçıların bu dönemde yapması gerekenlerin en önemlisi  bu yalanları deşifre etmek. Bu moralsizliğin yanında insanları bir araya getirmektir” dedi.

‘GÖRÜŞLERİMİZİ SAVUNMALI, BİRLİKTE OLMALIYIZ’

Çalışmada yer alanalrdan İpek ise “Hepimizin hayatını etkileyecek bir şey var ortada, biz de buna karşı durmak istediğimiz için  ‘Hayır Diyelum’ şarkısına katkı sağlamak istedik. Görüşlerimizi savunmamız gerekir, birlikte olmamız gerekir. Bir şeyin altından kalkacaksak birlikte hep beraber el ele vererek kalkabiliriz” dedi.

‘BU ŞARKININ YAPIMINDA BÜTÇE YOK’

Ali Osman Abalı ise “Mersinde bulunan muhalif sanatçılar bir araya geldi ve böyle bir çalışma ortaya koydu. Bu şarkının çekimi ve klip yapımını da ben üstlendim. Bu şarkının yapımında hiç bütçe yok. Gönüllü insanların bir araya gelmesiyle oluştu. Merhaba Sanat hayır diyor. ‘Hayır’ kampanyası yürütenler bir etkinlik düzenledikleri zaman müzisyen arkadaşlarımızla, fotoğrafla, sinemayla, tiyatroyla desteklerimizi sunuyoruz” dedi.

'Hayır Diyelum' şarkısının sözleri şöyle:

"Başkan dediğin konuşanı yazar
Senin gibi Başkan sınıfı bozar
Bak şuna hem mağdur hem dikta
Al sana benden kocaman bi kahkaha
Hayır diyelum hayır
Hayır diyelum Hayır
Hayır diyelum Hayır

Hani dostun hoca efendi
Öküz öldü nikah bitti
Ne olur ne olmaz diye
Bakarada makarada okuyalım arada

Hayır diyelum hayır
Hayır diyelum Hayır
Hayır diyelum Hayır

Ücret desen alıyorum asgari
Kadevesi Ağaoğlu sitesi
Sebep mi yok dert tasa çok
Hayır’ları topladık geri dönüş yok

Hayır diyelum hayır
Hayır diyelum Hayır
Hayır diyelum Hayır"

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Foça'da 115 mülteci engellendi

SONRAKİ HABER

'Başkanlık mı, kıdem tazminatı mı? Tercih senin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...