23 Mart 2017 00:28

Bakanlık tek cümle ile geçiştirdi

CHP'li Veli Ağbaba'nın iki TSK askerinin yakıldığı iddia edilen görüntülere ilişkin verdiği soruya Milli Savunma Bakanlığı'ndan skandal yanıt geldi.

Paylaş

Cem GURBETOĞLU
Ankara

Milli Savunma Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın IŞİD’in yayımladığı ve iki TSK askerini yaktığı iddia edilen görüntülere ilişkin sorularına skandal bir yanıt verdi. Yanıtta sadece “Bakanımız gerekli açıklamaları yapmışlardır” denildi. Cevaba tepki gösteren Ağbaba, Bakan Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı istifaya çağırdı. 

  • Veli Ağbaba

IŞİD’in yayımladığı görüntülerde yakılarak öldürüldükleri iddia edilen Sefter Taş ve Fethi Şahin isimli askerlerin akıbetine ilişkin Genelkurmay Başkanlığına bilgi edinme başvurusunda bulunan Veli Ağbaba’ya yanıt Milli Savunma Bakanlığından geldi. Genelkurmay tarafından Bakanlığa iletilen sorulara tek kelimelik yanıt verildi. Bakanlık, “Sayın Bakanımız kamuoyuna gerekli açıklamaları yapmışlardır” diyerek Ağbaba’nın sorularını yanıtsız bıraktı.  Ağbaba, yanıta tepki gösterdi. “Bakanımız açıklama yaptı” cevabını “laubali” olarak nitelendiren Ağbaba, “Soru önergesi verdiğimizde aylar geçiyor cevap vermiyorlar. Bilgi edinme başvurusunda bulununca da böyle tek cümle ile geçiştiriyorlar” dedi.  Ağbaba, “AKP, yakılarak katledildiği görüntüleri ortaya çıkan askerlerimizi susarak unutturmaya çalışıyor. ‘Görüntüleri inceliyoruz, değerlendiriyoruz’ gibi laflar söyleyip, sonra insanlar unutsun diye hiçbir şey olmamış gibi hareket ediyorlar. Ama askerlerimize yönelik böyle bir vahşeti bizim unutmamız mümkün değil. Askerlerimizin, bu topraklara gelmiş geçmiş en barbar örgütün elinde olması, hele hele vahşice katledilmeleri kabul edilebilir bir şey değil. Dünyaya diz çöktürüyoruz diye ahkam kesen bir iktidarın askerlerimizi koruyamaması, basit bir soruya dahi cevap verememesi acziyettir” ifadelerini kullandı. 

İKİ ASKER YAKILMIŞ, KİMSE SORUMLULUK ALMIYOR

“Yanlış dış politikaları yüzünden ülkemizin kan gölüne dönmesine yol açan ve askerimizi Ortadoğu bataklığına sokan hükümet, kayıp askerlerimizi kurtarmak için bir çalışma yapıyor mu hâlâ cevap bekliyoruz” diyen Ağbaba, şunları dile getirdi: “Ülkemizin iki askeri yakılarak katledilmiş, üç askerimiz kayıp, ama kimse sorumluluk almıyor. Darbeyi önleyemeyen, üzerine bir de kaçırılan, anaların babaların ona emanet ettiği evlatlarını koruyamayan Genelkurmay Başkanının görevde kalması kabul edilemez. Tüm bunları unutturmak için Kardak’ta selfie çekip dönen Akar’ın o koltukta oturmaya devam etmesi ordumuzu acziyet içerisinde bırakıyor.

 Yakılan askerlerimizin hesabını veremeyen, kayıp askerlerimizi görmezden gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın bu ülkenin insanlarına biraz olsun saygısı varsa derhal istifa etmeleri gerekiyor.” 

ÖNCEKİ HABER

'Yüksek gerilim tazminatı hakkımızı istiyoruz'

SONRAKİ HABER

ABD’de 1 Mayıs’ta grev hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...