21 Haziran 2012 12:05

TSK’dan Dağlıca açıklaması

TSK, 8 askerin yaşamını yitirdiği Dağlıca saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, çatışmada yaşamını yitiren PKK’li sayısının 31 olduğunu belirtti. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada ‘ihmal var’ tartışmalarına da yanıt verildi.Saldırıya uğrayan Yeşiltaş Jandarma Karakolu’

TSK’dan Dağlıca açıklaması
Paylaş

TSK, 8 askerin yaşamını yitirdiği Dağlıca saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, çatışmada yaşamını yitiren PKK’li sayısının 31 olduğunu belirtti. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada ‘ihmal var’ tartışmalarına da yanıt verildi.

Saldırıya uğrayan Yeşiltaş Jandarma Karakolu’nda Mart 2012’den itibaren bir piyade taburu görevlendirildiği, operasyonel güç olan bir komando bölüğü ile takviye edildiği ve birliğin, personeli ve her türlü silah, araç ve gerecinin tam olduğu belirtilen açıklamada, birlik personeli tarafından gece görüş vasıtalarıyla tespit edilen PKK’lilere ateş açıldığı ve 15, saldırının ardından yapılan operasyonda da 11 PKK’linin öldürüldüğü ve 1PKK’linin de sağ olarak yakalandığı ifade edildi. Açıklamada olay sırasında 8 askerin yaşamını yitirdiği,  ikisi ağır olmak üzere 19 askerin de yaralandığı belirtildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Barışı halklar getirecek

SONRAKİ HABER

Rize’de doktora sopalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...