22 Mart 2017 15:51

‘Hayır’ın önde olmasından korkuyorlar’

Emek Partisi Adana İl Örgütü referandum çalışmaları kapsamında Levent Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlarla bir araya geldi.

Paylaş

Emek Partisi Adana İl Örgütü referandum çalışmaları kapsamında Levent mahallesinde halk toplantısı gerçekleştirdi. 8 yıl önce askerde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Volkan Kamalak anısına ailesinin açtığı hizmet evinde gerçekleşen toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıya AKP, MHP ve CHP seçmenleri de katıldı. Toplantıda konuşan EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, onca imkana rağmen ‘evet’in kendisini anlatmakta zorlandığını söyledi. 

‘DEĞİŞİKLİKLERİ REFERANDUM SONRASINA BIRAKTILAR’

Aracı, toplantıda kıdem tazminatının kaldırılması ve kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak düzenlemelerin referandum sonrasına ertelendiğini hatırlattı. ‘Hayır’ın önde olduğuna dair emarelerin güçlü olduğunu dile getiren Aracı, “Hem kendimize güvenli olmamız gerekiyor, hem de işin ucunu burkmamamız gerekiyor” dedi. 

Toplantıya konuşmacı olarak katılan EMEP üyesi Tugay Bek de ‘hayır’ çalışmalarına dönük saldırılara dikkat çekti. Geçtiğimiz gün ‘hayır’ videosu çektiği için tutuklanan genci hatırlatan Bek, “Bunlar ‘hayır’dan ne kadar çok korktuklarını gösteriyor” dedi. “Yargılanmaktan korkuyorlar” diyen Bek, “Bugünkü sistemde alaşağı olurlarsa kendilerinin yolsuzluk ve Suriye’deki ilişkilerinden dolayı yargılanacağını biliyorlar. Onun için bu değişiklik isteniyor” ifadelerini kullandı.

BİLGİ SAHİBİ OLAN SAYISI AZ

Toplantıda söz alan bir vatandaş, halkın referandumun içeriğine dair bilgi sahibi olmadığını söyledi. 1982’de oylanan anayasa değişikliği referandumunda da aynı durumun olduğunu hatırlatan vatandaş, yaşanan gelişmelerin ardından işçi haklarında gerilemeler yaşandığını hatırlattı. Toplantıda söz alan Yaşar Tuncel isimli vatandaş da , “Asgari ücretli karnını doyuramıyorsa bu işçinin suçu değil. 1982 Anayasası buna zemin hazırladı” ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan bir başka vatandaş da, Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerginliğin, içerdeki sorunların üstünü kapatmak için çıkarıldığını söyledi. Gözlemlerinin ‘hayır’ın kazanacağı yönünde olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Sandıklara sahip çıkmak çok önemli” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB’a ‘referandum’ baskısı

SONRAKİ HABER

Çorlu'da 4 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...