22 Mart 2017 15:27

TMMOB’a ‘referandum’ baskısı

TMMOB’un ‘hayır’ çağrısını protesto etmek için AKP ilçe örgütlerinin desteğiyle yapılan basın açıklaması fiyaskoyla sonuçlandı.

Paylaş

TMMOB’un referanduma ilişkin ‘hayır’ çağrısını protesto etmek için kamu kurumları yöneticileri ve AKP ilçe örgütlerinin de seferber edildiği basın açıklaması fiyaskoyla sonuçlandı. TMMOB ve bağlı odaların yönetici ve üyeleri de, açıklamanın yapılacağı ilan edilen saatte bina önünde toplandılar. TMMOB yöneticilerine CHP Ankara Milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Murat Emir de destek verdi. Polisin aralarında durduğu iki grup da karşılıklı açıklamalar yaparak dağıldı. 

‘TEK ADAMA ‘EVET’ Mİ DİYECEKTİK?’

Burada açıklama yapan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, üyelerinin bizzat kamu kurumlarının yöneticileri tarafından protestoya katılmaya zorlandıklarını belirterek, durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Neden ‘hayır’ dediklerini bir kez daha yineleyen Koramaz, “Ülke kaynaklarının sömürülmesine, eşe dosta, akrabaya peşkeş çekilmesine ‘evet’ mi diyecektik? Ülkemizi tek adamın yönetmesine, çocuklarımızın geleceğine yaptıkları yapacaklarının göstergesi olan tek adamın karar vermesine ‘evet’ mi diyecektik? Bu ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin talan edilmesine, yaşam alanlarımızın, limanlarımızın fabrikalarımızın, üretim tesislerinin yok edilmesine karşı Türkiye’nin dört bir yanında ‘hayır’ı büyüteceğiz” diye konuştu. TMMOB’u protesto etmeye gelen grup adına yapılan açıklamada ise, yönetimin referanduma ilişkin görüş açıklaması “dayatma ve diktatörlük” olarak nitelendirildi. Öte yandan TMMOB resmi Twitter adresinden paylaşılan bir fotoğrafta da protestoya katılanların TEİAŞ’ın araçlarıyla taşındığı görülüyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGC: Referandum sürecini haberleştirenler tehdit ediliyor

SONRAKİ HABER

‘Hayır’ın önde olmasından korkuyorlar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa