22 Mart 2017 15:22

Hrant Dink cinayetinde Gülen dahil 6 kişiye yakalama kararı

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, aralarında Fethullah Gülen'in de olduğu 6 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

Paylaş

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine 6. Sulh Ceza Hakimliği, Fethullah Gülen, avukatlar Faruk Mercan, Halil İbrahim Koca, gazeteci Adem Yavuz, firari savcı Zekeri Öz ve kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin kamu görevlileri ayağına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, önceki gün söz konusu 6 kişi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti. Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği de savcılığın talebini kabul ederek tutuklamaya yönelik arama kararı çıkarılmasına karar verdi.

SAVCI: CİNAYET ENGELLENMEDİ

Savcılık tarafından gönderilen talep yazısında, Dink cinayetinin Gülen Cemaatinin amacı doğrultusunda engellenmediği belirtilerek, “Hatta iştirak edilmiştir” denildi.Yazıda ayrıca, Hrant Dink cinayeti öncesi Gülen Cemaatinin amaçları doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda 2006 yılında C-5 isimli illegal bir büro kurulduğu ve buradan örgütle bağlantılı olmayan kamu personelinin tasfiyesinin yapıldığı bu büronun 2012 yılına kadar da faaliyet gösterildiği kaydedildi. Yazıda,15 Temmuz darbe girişiminin önünü açmak için Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmaların hazırlıklarının da bu büroda yapıldığı öne sürüldü.  belirtildi. Yazıda Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde eline Türk bayrağı verilerek çekilen kamera görüntülerinin Ali Fuat Yılmazer’in başında bulunduğu C Şubeye, daha sonra kapatılan Zaman Gazetesi Müdürü Ekrem Dumanlı, Adem Yavuzarslan, Faruk Mercan ve Avukat Halil İbrahim Koca ile buluşan ve bu soruşturma kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ercan Gün’e haber yapılması için verildiği, ancak görüntülerin Samsun İl Jandarma Komutanlığı’nda çekildiği algısı yaratılmak için Ercan Gün’ün Samsun’a gönderildiği öne sürüldü. Yazıda, bu görüntülerin Samsun İl Jandarma Komutanlığı’nda çekilmiş gibi yayınlanmasıyla Hrant Dink cinayeti arkasında ulusalcılar olduğu algısı yaratılarak Ergenekon operasyonlarının zeminin hazırlandığı ifade edildi. Ergenekon operasyonlarını yürüten savcının da Zekeriya Öz olduğuna dikkat çekildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis, öğrencileri gözaltına alıp şikayetçi arıyor

SONRAKİ HABER

TGC: Referandum sürecini haberleştirenler tehdit ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...