22 Mart 2017 15:02

Polis, öğrencileri gözaltına alıp şikayetçi arıyor

Polislerce gözaltına alınan Ankara Üniversitesi öğrencileri, haklarında şikayet olmamasına rağmen 'Ya şikayetçi biri çıkarsa' denilerek tutuluyor.

Paylaş

Ankara Üniversitesinde ülkücü bir grup tarafından saldırıya uğrayan ve polisler tarafından gözaltına alınan iki öğrenci, herhangi bir şikayetçi ve savcılık talimatı olmadan saaatlerdir gözaltında tutuluyor. 

Geçtiğimiz gün bir grubun "Kanımız aksa da zafer islamın" sloganları attığı ve idamı savunan pankartlar asarak provakasyon yaptığı Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde yeni bir provakasyon daha yaşandı. Önce “Şehitler için lokma” dağıtan, sonra da “Nevruz” standı açan bir grup, öğrencilere saldırdı. Ardından kampüse gelen polis kütüphaneye girerek iki öğrenciyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen iki öğrencinin ifadeleri herhangi birinin şikayetçi olmamasına rağmen “yaralama” suçlamasıyla alınmak isteniyor.

ÖĞRENCİLER KEYFİ OLARAK SAATLERDİR TUTULUYOR

Gazetemize konuşan Avukat Anıl Arman Akkuş, öğrencilerin ifadesinin kampüse giden polisler tarafından değil, başka polislerce alınmaya çalışıldığına dikkat çekti. Akkuş, “Yaralanan biri yok, şikayetçi biri yok ama ifadeleri bu suçlamayla alınmak isteniyor. Ayrıca savcılık tarafından herhangi bir talimat olmamasına rağmen öğrenciler saatlerdir karakolda tutuluyor. Bu keyfi ve hukuka aykırı bir uygulama. Buna itiraz ettiğimizde ise aldığımız yanıt, ‘Ya şikayetçi biri çıkarsa’ şeklinde oldu” dedi. Polislerin bu yanıtı “öğrencilerin ifadesinin alınması için şikayetçi mi bulunmak isteniyor” sorusunu akıllara getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun'da referandum paneli yapıldı

SONRAKİ HABER

Hrant Dink cinayetinde Gülen dahil 6 kişiye yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...