22 Mart 2017 13:07

Bilgen: MAZLUMDER’e yapılan zulümdür

Ayhan Bilgen, kendisini ziyaret eden Demokrasi İçin Hukukçular üyelerine verdiği mektupla MAZLUMDER’e yapılan operasyona tepki gösterdi.

Paylaş

Demokrasi İçin Hukukçular üyeleri Semih Mutlu, Leyla Han Tüzel, Refika Korkmaz ve Yıldız İmrek, tutuklu bulunan HDP milletvekilleri, belediye başkanları ve DBP yöneticileriyle görüştü. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, HDP vekilleri Nursel Aydoğan ve Ayhan Bilgen ile görüşen avukatlar, Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda tutuklanan Murat Sabuncu ve Akın Atalay'ı da ziyaret etti.

Avukatlar, görüştükleri HDP Milletvekili Ayhan Bilgen’in, MAZLUMDER’e yapılan operasyona tepki gösterdiğini aktardı. Bilgen avukatlar aracılığıyla gönderdiği mektupta, “MAZLUMDER’e yapılan zulümdür” dedi.

Bilgen’in mektubu şöyle: “İnsan hakları mücadelesinde 26 yılı geride bırakan MAZLUMDER’i yapılan zulümdür. Kim olursa olsun ‘zalime karşı mazlumdan yana olma’ ilkeleriyle yola çıkan derneğin MAZLUMDER’de yöneticilik yapmış kişilerin iktidarda olduğu bir dönemde 16 şubenin kayyum marifetiyle kapatılması insan hakları tarihine kara bir leke olarak geçecektir. 

İnsan haklarını bir ahlaki öğreti ekseninde ele almak yerine onun araçsallaştırma yoluna gidenler, ülkeyi yönetenlerin kimliğine, inancına, aidiyetine göre pozisyon almak zorunda kalırlar. 

Bugün MAZLUMDER’e yapılan 28 Şubat zihniyetinin yapmaya yeltendiğinden çok daha ilkesiz onur yoksunu bir yaklaşımın eseridir.” (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Cengiz Holding devraldı madende işçi bırakmadı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Tayfun Talipoğlu uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...