22 Mart 2017 12:17

Antalya ve Dersim’de Newroz gözaltısı

Antalya'da Newroz'u kutlamak isteyen 20 kişi, Dersim'de ise Newroz sonrası yapılan ev baskınlarıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Newroz sonrası Dersim’de yapılan ev baskınlarında 11 kişi, Antalya’da ise Newroz’u kutlamak isteyen 20 kişi gözaltına alındı. Antalya Valiliğinin 19 Mart’ta yapılması planlanan Newroz etkinliğini yasaklamasının ardından Newroz Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada inisiyatif halka bırakılmıştı.

21 Mart akşamı Kepez ilçesine bağlı Şelale Mahallesi’nde bir araya gelen yurttaşlar yaktıkları ateşin etrafında halaya durarak sık sık “Bijî Newroz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. 

Newroz’un kutlandığı alana gelen polis, biber gazı ve tazyikli su ile halaya duran halka müdahale etti. Müdahale sırasında gözaltına alınan 20 kişi, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hal Karakoluna götürüldü. 

DERSİM’DE EV BASKINLARI

Dersim’de sabah saatlerinde bir çok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda Radyo Munzur Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Çağrı, DBP İl Yöneticileri Ufuk Sünger ve Yaşar Ateş ile Esnaf Ali Ülfer, Ayhan Çelik, KHK ile kapatılan MEYADER Başkanı Hayrettin Baba, belediyedeki görevlerine son verilen Eş Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Belediye Çalışanları Berna Çelebi, Nazlı Çelik, Ayten Kordu ve Bedri Akyol gözaltına alındı. Yine yapılan ev baskınlarında evde bulunmayan görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç ile 3 yurttaşın da evlerinin arandığı öğrenildi. Arama esnasında evler dağıtılırken, gözaltı gerekçesi bilinmeyen 11 kişi İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD Yöneticisi Süren: Kurkut'un ölümü açık infazdır

SONRAKİ HABER

Yargıtay ‘KCK Van’ davasını bozdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...