22 Mart 2017 11:03

Bankalara soruşturma açılacak mı?

KOSGEB’ten kredi almaya hak kazanan vatandaşlara kredi verilmemesi Meclis gündemine taşındı. 

Paylaş

KOSGEB’den 50 bin TL ve 20 bin TL faizsiz kredi almaya hak kazanan vatandaşların bankalara gittiğinde, kefilleri olmasına rağmen kredi alamaması bir kez daha Meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu keyfi olarak kredi vermeyen bankalarla ilgili herhangi bir inceleme başlatılıp başlatılmayacağını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. 

Yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, KOSGEB’den 50 bin TL ve 20 bin TL faizsiz kredi almaya hak kazanan vatandaşların bankalara gittiğinde hayal kırıklığına uğradığını, bazı vatandaşlara bankalar kriterleri sağlamadığı için kredi vermediğini, 50 bin TL almaya hak kazanan bir kişinin 13 bin TL faizsiz krediyi alıp banka şubesinden çıkabildiği iddialarını hatırlattı. 

Bu durumun KOSGEB’in “Lütfen bankalarımız KOBİ’lere zorluk çıkarmasın” uyarısına rağmen yaşandığına dikkat çeken Tanrıkulu şu soruların cevaplanmasını istedi: 

* Vatandaşların bankalara gittiğinde, kefilleri olmasına rağmen bazı şube müdürlerinin keyfi uygulamalarına maruz kalarak ve birtakım gerekçeler sunularak faizsiz kredi kullandırılmadığı iddialarına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır?
* Bu bankalar hangileridir?
* KOSGEB tam üç kez bankalara uyarı yazısı gönderdiği halde, 50 bin TL ve 20 bin TL faizsiz kredi almaya hak kazanan vatandaşlara kredi kullandırmayan bankalar ve bazı şubeler hakkında AKP Hükümetinin tavrı ne olacaktır?
* Vakıfbank ve Halk Bankası 2016 Aralık ayından itibaren 21 Mart 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde illere göre toplam kaç vatandaşa ne kadar faizsiz kredi kullandırmıştır?
5.Vakıfbank ve Halk Bankası başvuru yapan toplam kaç kişiye hangi gerekçelerle faizsiz kredi kullandırılmamıştır? İllere göre dağılımı nedir? (EKONOMİ SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Hep Kitap baharın gelişini ve 50. kitabını kutladı

SONRAKİ HABER

8 cezaevinde açlık grevleri devam ediyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...