22 Mart 2017 10:35

ÇGD'den Erdoğan'a: Ciddiye almıyoruz

Erdoğan’ın tutuklu gazeteciler için söylediği sözlere tepki gösteren ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, "Bu sözleri ciddiye almıyoruz’ dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tutuklu gazeteciler için sarf ettiği "Hepsi hırsız, istismarcı, terörist" sözlerine tepki gösteren ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, "Bu sözleri dünya da ciddiye almıyor, biz de almıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanı Saray'ında yaptığı konuşmada tutuklu gazeteciler için "Bunların hepsi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist" ifadesinde bulundu. Tutuklu gazeteciler için çalışma yürüten ve raporlar hazırlayan Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) Genel Başkan Ahmet Abakay, Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi. 

Deneyimli gazeteci Abakay, "Bu sözleri ciddiye almıyoruz. Yıllardır aynı şeyi söylüyorlar. Şimdi soruyorum Cumhuriyet Gazetesi'nin 11 yazarı tutuklu. Bunlardan hangisi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist. 150 gazeteci tutuklu ve hepsi de gazetecidir. Hepsi de düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında çalışma yaptı. Gazetecilik yaptı" dedi. 

'DÜNYA DA BİZ DE CİDDİYE ALMIYORUZ'

Erdoğan'ın sözleri için "Bunları dünya da ciddiye almıyor, biz de ciddiye almıyoruz" diyen Abakay, şöyle devam etti: "Kim ne derse desin Türkiye'deki gerçekleri bilenler biliyor. Dünyadaki basın örgütlerinin hepsi biliyor. Bu kişilerin gazeteci olduklarını biliyorlar. Bizdeki yöneticiler ise garip tanımlamalar yapıyor. Biz sadece özgür bir medya talep ediyoruz." 

Abakay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asıl olarak tutuklu gazetecileri değil dışarıda kalan gazetecileri hedef aldığını ifade ederek, "Susun yoksa sizde onlar gibi 'terörist' olursunuz diyorlar, tehditte bulunuyorlar" diye belirtti. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen gencin ailesi 'canlı bomba' iddiasını yalanladı

SONRAKİ HABER

TÜMTİS Antep Şubesi: Yöneticilerimiz serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...