İşçilerin 65 metrelik kuledeki eylemi sürüyor

16 aydır ücretleri ödenmeyen Nursan işçilerinin alacakları için 65 metre yükseklikteki kulede başlattıkları eylem devam ediyor.

22 Mart 2017 09:54
Paylaş

Halil İMREK
Hatay

Hatay’ın Payas ilçesinde Nursan işçilerinin alacaklarının ödenmesi ve 16 aydır kapalı olan fabrikanın biran önce üretime geçmesi için 65 metre yükseklikteki oksijen kulesine çıkarak başlattığı eylem 3. gününde. 12 işçinin kulede, 100’ü aşkın işçinin ise fabrika önünde kurulu bulanan çadırdaki bekleyişi sürüyor. 

65 metre yükseklikteki kuleye çıkarak eylemdeki işçilerle konuştuk. Sigortalarının yattığını ancak 16 aydır ücret almadıklarını aktaran bir işçi, “Fabrikamızın açılmasını istiyoruz. Bize gereken yardımların yapılmasını istiyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu. “Harcamalarımız, giderlerimizi dondurduk. Evlerimiz hacizlik. Çoluk çocuğumuz okula gidiyor. Harçlık veremiyoruz. Evimizin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz” diyen bir başka işçi de pek çok işçinin icralık olduğunu ifade etti. Talepleri karşılanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyleyen işçiler, “Sonuna kadar devam etmeyi düşünüyoruz. Ölmek var dönmek yok” dedi. 
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan tutuklu gazetecilere: İstismarcı, terörist...

SONRAKİ HABER

CRR’de Aşık Veysel Gecesi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa