Erdoğan'dan tutuklu gazetecilere: İstismarcı, terörist...

Erdoğan hapisteki gazetecileri hedef aldı: 149 kişilik listeye bakıyorum, hepsi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist.

22 Mart 2017 09:39
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen buluşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. Hapisteki gazetecilerle ilgili yine ağır iddialarda bulundu. Erdoğan gazeteciler, “Hepsi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist” diye itham etti.  

Erdoğan şöyle konuştu: “Hapisteki gazetecilerin listesini verin diyoruz. Bakıyorum, hepsi hırsız, çocuk istismarcısı, terörist. Geçenlerde de 149 kişilik bir liste geldi. Bakıyorsunuz suçlarına, ülkemize Kuzey Irak'tan bomba düzeneği getirmek. Bir diğerinin suçu polis aracına silahlı saldırıda bulunmak. Bir diğeri patlayıcı maddeyle yakalanmış. Banka soyanından seçim bürosu yakanlara kadar ne varsa bunların içinde var. 144'ü terör, 4'ü adi suçlardan içeride. Bunların gazetecilikle ne ilgisi var ki liste yapıp ülkemize gönderiyorsunuz.”

‘TAM BİR AJAN TERÖRİST’

Die Welt gazetesinin tutuklanan Türkiye muhabiri Deniz Yücel ile ilgili de ajan suçlamalarını sürdüren Erdoğan, konuşmasında Merkel’i de hedef aldı: “Biz gücümüzü manşetlerden değil, sandıktan aldığımız için bu çarpık zihniyete meydan okuduk. Kendi ülkesini yurt dışındaki birtakım güçlere şikayet ettiler. Medya mensubu görüntüsü altında terör örgütlerine militanlık, ajanlık yapanlara asla taviz vermeyeceğiz. İşte adam geliyor, tam bir ajan terörist. Neymiş basın mensubuymuş. Tam bir ay Almanya'nın İstanbul rezidansında misafir ediliyor. Alman Şansölyesi Merkel, geldi bunu istedi. "Yargı bağımsız" dedim. 4 bin 500 terörist dosyası verdim buna, "Yargı bakıyor" dedi. Ben de "Bizde de yargı bakıyor, karışamayız" dedim. Ve süreç böyle devam edecektir. Sen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına kapılarını kapatıyorsun, bakanlarını sınır dışı ediyorsun. Sen benim soydaşlarımın üzerine atlarını, itlerini sürenlerin yanındasın. Sen Hollanda'nın mı yanındasın, ben de halkımın yanındayım. “Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına 'Diktatör' diyeceksiniz. Bir şey yapmayacağız. Benim ülkemde kendi cumhurbaşkanlarına hakaret edenlere müdahale etmeyeceğiz, yargıya gitme hakkımızı da kullanmayacak mıyız? Müsaade et de en azından bu hakkımızı kullanalım. Eleştiri başımın gözümün üstüne ama hakaret, asla.”

‘HİTLER, PARLAMENTER SİSTEM İÇİNDEN ÇIKMIŞ BİR DİKTATÖR’

Erdoğan konuşmasında anayasa değişikliğinin tek adam rejimi getirmeyeceğini savunarak, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, sandıktan da çıksanız öyle 20 yıl 30 yıl cumhurbaşkanlığı yapmak yok. Tek adam rejiminde seçim falan yoktur. Hitler, parlamenter sistem içinden çıkmış bir diktatörken, Stalin tek parti rejiminden diktatörlüğe yürümüştür” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

EGEÇEP: Suyu katledenlerin boş laflarına kanmayın

SONRAKİ HABER

İşçilerin 65 metrelik kuledeki eylemi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa