Kışlada dayak iddiası: Komutan, oğlumu öldüresiye dövdü

Tahir Y. KKTC’de askerlik yapan oğlunun bölük komutanı tarafından öldüresiye dövüldüğünü belirterek Bakanlığa şikayette bulundu.

22 Mart 2017 09:08
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Tahir Y. isimli vatandaş, KKTC'de askerlik yapan 20 yaşındaki oğlunun bölük komutanı tarafından öldüresiye dövüldüğünü ileri sürerek Milli Savunma Bakanlığı’na sözlü şikayette bulunduklarını söyledi. Gazetemize konuşan baba Tahir Y., oğlunun dayak yemiş haldeki videosunun ellerine ulaşmasıyla olayı öğrendiklerini, Kıbrıs’a gittiğinde oğlunun boynunda ve yüzündeki morlukları gördüğünü ifade etti. Söz konusu komutanın açığa alındığını söyleyen Tahir Y., “Biz oğlumuzu askerlik yapsın diye gönderdik. Oğlumuzu 20 yaşına getirene kadar neler çektik. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok” diye tepki gösterdi. 

‘OĞLUM İNTİHARA TEŞEBBÜS ETMİŞ’

Oğlu ve 3 askeri daha darp eden bölük komutanının açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığını söyleyen Tahir Y., oğlunun anlatımlarını aktardı. İçtima sırasında komutanın, bir gün önce firar ettiği iddia edilen 3 asker ve kolonya içtiği ileri sürülen oğlunun bir adım öne çıkmasını istediğini ve ardından diğer askerlere onları iple bağlamaları talimatını verdiğini ifade eden Tahir Y., bunun üzerine kendilerine dayak atılacağını düşünen bir askerin kendisini kestiğini, oğlunun da bir direğe çıkarak intihar teşebbüsünde bulunduğunu anlattı. Direkten atlayan oğlunu diğer askerlerin yakalayarak kurtardığını dile getiren Tahir Y., bunun üzerine bölük komutanının “Siz misiniz bunu yapan?” diyerek oğlunu ve 3 askeri daha tekme tokat dövdüğünü anlattı. Oğlunu ziyaret eden Tahir Y., oğlunun boynunda izler olduğunu belirterek “Oğlumun suçu varsa mahkemeler var. Sen Savcı mısın,  hakim misin?” dedi. 

YÜZÜ VE BOYNUNDA MORLUK VE KIZARIKLIK VAR

Aileye gelen videoda üzerinde kamuflaj bulunan O.Y. yerde yatıyor. Bitkin şekilde yattığı görülen O.Y’nin yüzünde ve boynunda kızarıklıklar olduğu, ve bacağını tuttuğu görülüyor.  O.Y videoda kendisini komutanının darp ettiğini söylüyor. Oğluna bunu yapanların sonuna kadar peşini bırakmayacağını dile getiren baba Tahir Y.,  “Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım. Ben şimdi çaycılık yapıyorum, bu çocukları hamallık yaparak büyüttüm. Bu çocuk benim tek oğlum" dedi. Üç aylık asker olan O.Y. acemi birliğini tamamladıktan sonra usta birliği olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Mekanize Piyade Tümen Komutanlığına gönderildi. Arkadaşlarının cep telefonu ile kendilerine ulaştırdığı görüntüyü görünce şok olduğunu söyleyen Baba Tahir Y., " Ben Kürt kökenliyim, Ben de Kıbrıs'ta askerlik yaptım. Oğlumu düğün yaparak askere gönderdim. Ben oğlumu vatanını savunsun diye gönderdim” diye tepki gösterdi. 
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

UNICEF: 600 milyon çocuk susuzluktan ölebilir

SONRAKİ HABER

EGEÇEP: Suyu katledenlerin boş laflarına kanmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...