22 Mart 2017 08:43

Zonguldak'ta İhraç edilen öğretmenler için 3 bin 500 imza

Zonguldak Çaycuma'da KHK ile ihraç edilen eğitim emekçileri İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan için 3 bin 500 imza toplandı.

Paylaş

Zonguldak'ta KHK ile ihraç edilen Eğitim-Sen Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim-Sen Çaycuma Baş Temsilcisi Gökhan Taner Günsan'a destek için başlatılan kampanyada 3 bin 500 imza toplandı ve imzalar Kaymakam Serkan Keçeli'ye teslim edildi.

İhraçlara karşı başlatılan 5 gün önce başlatılan imza kampanyası dün sona erdi. Kampanyada yaklaşık 3 bin 500 imza toplandı. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Eğitim Sen MYK üyesi Elif Çuhadar, Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, ihraç edilen öğretmenler Akyol ve Günsan ile birlikte toplanan imzaları, Zonguldak Valiliği OHAL Bürosu'na iletmek üzere Çaycuma Kaykamı Serkan Keçeli'ye teslim etti.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’yle yapılan görüşme sonrasında bir açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak görüşmede, "Öğrenci velileri başta olmak üzere, milletvekillerinden belediye başkanlarına kadar halkın farklı kesimlerinin vermiş olduğu 3 bin 500'ü aşkın imza ile Çaycuma halkı iradesini ortaya koymuştur. 'Milli irade' denilen bu olsa gerek. Çaycuma halkının talebi nettir, öğretmenlerini geri istiyor. İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın uğradığı haksızlık yerel ve ulusal basındaki çok değerli yazarlar tarafında da yazılmaktadır. Çaycuma’daki sendika yöneticilerimiz başta olmak üzere ihraç edilen KESK üyeleri ve diğer kamu emekçileri hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiştir. Hukuksuzca ihraç edilen üyelerimiz ve tüm kamu emekçileri görevlerine başlatılmalıdır. Hem Türkiye’de hem de uluslararası boyutta çok yoğun bir mücadele yürütüyoruz. 1-2 Nisan’da tarihleri arasında Ankara'da KESK olarak ihraç kurultayı düzenleyeceğiz.” dedi.

Eğitim Sen MYK üyesi Elif Çuhadar da Türkiye genelinde yaşanan ihraçlarda yerellerdeki ihbar mekanizmasının etkili olduğunu söyleyerek, "Çaycuma'dan iki sendika yöneticimizin ihraç edilmiş olması tesadüf değildir. Arkadaşlarımız Çaycuma'da sayıları oldukça fazla olan sıbyan mekteplerine karşı Eğitim Sen Genel Merkezinin de eylem ve etkinliklerinden birisi olan okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik çok ciddi bir çalışma yürüttüler. Milli Eğitimin yılbaşını yasaklaması gibi laik ve bilimsel eğitim karşıtı birçok uygulamasına itiraz ettiler. Bu çalışmalarıyla hedef olduklarını düşünüyoruz. Çaycuma halkı, Zonguldak halkı iki yöneticimizin ihraç edilmesini kabul etmediğini kırk gün boyunca kesintisiz süren dayanışmasıyla ve kısa bir sürede toplanan binlerce imzasıyla göstermiştir. Çok teşekkür ediyoruz bu anlamlı dayanışma için. Öğretmenlerimizin öğrenci velileri olmak üzere Çaycuma halkının öğretmenlerimizin göreve başlatılması yönündeki talepleri dikkate alınması gerekiyor. Ülke genelinde yaşanan tüm ihraçlarda büyük bir hukuksuzluk var. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarıyla bir görüşme yaptık, önümüzdeki hafta içinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la bir görüşme yapacağız." dedi.

ZONGULDAK DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN DESTEK

Zonguldak Demokrasi Platformu da kalabalık bir heyetle Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğini ziyaret etti. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Belediye – İş Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, TMMOB EMO İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Kürşat Coşgun, ADD Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Coşkun, KESK Dönem Sözcüsü Erkut Alacalı, KESK Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, SES Şube Başkanı Esat Aşkar, ESM Şube Başkanı Vacit Esen, Kültür Sanat-Sen İl Temsilcisi Onur Arslan’ın da aralarında bulunduğu heyet, geçtiğimiz aylarda, KHK ile ihraç edilen İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın yanında olduklarını bildirdi.

Ziyarette konuşan Platform Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, “İsmet ve Gökhan arkadaşımızın başına gelen bu olay bir gece yarısı kararnamesiyle hepimizin başına gelebilir. Bu nedenle bizler dayanışmamızı daima en üst seviyede tutmalıyız” dedi (Zonguldak/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bir asker Suriye tarafından açılan ateş ile yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

'Soya ürünlerinin bir çoğunun GDO’lu olma olasılığı yüksek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...