22 Mart 2017 08:13

Mamak’ta Newroz Kutlamasına polis engeli

Ankara'da Mamak’ta dün akşam yapılmak istenen 21 Mart Newroz etkinliği polis tarafından engellendi.

Paylaş

Ankara'da Mamak’ta 21 Mart Newroz etkinliği polis tarafından engellendi. Polisle yapılan görüşmeler sonucunda ateş yakılmasına ve halay çekilmesine izin verilmezken, basın açıklaması yapılabildi. 

Mamakta bulunan siyasi partiler ve dernekler tarafından 'Mutlaka Kazanacağız' sloganıyla yapılmak istenen Newroz kutlaması polis tarafından engellendi. Tuzluçayır Meydanı'nı abluka altına alan polis,  uzun süren görüşmeler sonucunda, yalnızca basın açıklaması yapılmasına izin verirken,  ateş yakılması ve halay çekilmesi halinde müdahale edeceğini söyledi.

Kitle adına konuşma yapan HDP PM üyesi Orhan Çelebi ilk olarak Ankarada yapılması planlanan Newroz kutlamasının valilik tarafından engellenmesini kınayarak konuşmasına başladı. Günümüzde Newrozun daha büyük bir anlam ifade ettigini belirten Çelebi "Dünyanın dört bir yanında sürdürülen savaşlar, halklara uygulanan baskılar, halklara reva görülen ölümler bugün Newrozun bizim icin daha anlamlı olmasını beraberinde getirdi. Bugün Türkiyenin pek çok yerinde emekçiler, isçiler, gençler Dehak'a karşı Kawa'nın sesini yükselttiği Newrozu kutladı." dedi.

“Biji Newroz, Newroz Piroz Be” sloganlarının atıldığı açıklamada 16 Nisanda yapılacak refrandumdan da söz edildi. “Bizler Newrozdan aldığımız aldığımız güçle referanduma gideceğiz” diyen Çelebi " Bu referandumda iki seçenek olacak. Ya referandumdan sonra bugüne kadar yaşadığımız baskıları zulümleri yaşamaya devam
edeceğiz ya da yeni bir özgürlük için kapıyı aralayacağız. Bizle emekçile, işçiler, gençler, ezilen Türkiye halkları olarak 16 Nisan'da özgürlüğe yeni bir kapı açmal istiyoruz. Bu kapının anahtarı da HAYIR da kendisini ifade edecektir." diyerek tüm kesimleri sandığa gitmeye ve geleceklerini oylamak için en doğru kararı vermeye
davet etti. Newrozun temel simgesi olan ateşin yakılmasını protesto etmek isteyen Mamak halkı
çakmaklarını ve telefon ışlarını yakarak Newroz ateşini simgesel olarak yaktı.
(Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Nilüfer Belediyesinden Şair Hakkı Zariç'e onur ödülü

SONRAKİ HABER

Levent Gültekin: Kutuplaştırarak iktidarlarını sürdüyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...