22 Mart 2017 05:16

Z kuşağını ele alan Digital Z etkinliğinin ilki gerçekleşti

Digital Z etkinliğinin ilki, 14-15 Mart tarihlerinde Davutpaşa Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Digital Z etkinliği büyük ilgi topladı. 14-15 Mart tarihlerinde Davutpaşa Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, dijital dünyadan ve sosyal medyadan popüler isimlerin katılımıyla 2 gün boyunca 6 oturum yapıldı. Her oturum için sertifika verilen Digital Z’de, her oturum sonunda çekiliş ile bir şanslı kişiye tablet hediye edildi. 

BASKETBOL YORUMCULUĞUNDAN LEAGUE OF LEGENDS SUNUCULUĞUNA

Etkinliğin birinci gününün ilk oturumunda Kaan Kural ve HWA Gaming LoL E-Spor takımı ağırlandı. Kaan Kural ve HWA takımının ortak noktası olan League of Legends, üniversite öğrencilerinin oluşturduğu geniş bir kitle tarafından oynandığından fazla ilgi gördü. E-Spor’un gelişiminin ve popülerliğinin sırlarını anlatarak konuşmasına başlayan Kural, basketbol yorumculuğundan League of Legends sunuculuğuna geçiş sürecinden bahsetti. Yeni mesleğine kolay alışmasında profesyonel bir analizci ve yorumcu olmasının fayda sağladığını belirtti. Kaan Kural’dan sonra HWA Gaming oyuncularına yöneltilen sorularla eğlenceli ve samimi bir sohbet ortamı sağlandı. Oturum sonunda Kaan Kural ve HWA Gaming oyuncularına fidan bağış belgesi, Proje Lideri Okan Çelik tarafından takdim edildi.

'O İŞİ, EN İYİ NASIL YAPARIM?'

Digital Z etkinliğinin ilk gününün ikinci oturumunda Webtures kurucusu ve SEO Uzmanı Kaan Gülten katılımcılarla buluştu. Girişimcilik hakkında kısa bilgiler vererek konuşmasına başlayan Gülten, bu işe nasıl başladığından bahsetti. Çeşitli markaların nasıl kısa sürede büyüdüğüne değinen Gülten, reklamların algıdaki etkisi üzerinde durdu. Web sitelerinin arama motorlarında nasıl üst sıralara çıkarılabileceğine, bunu yaparken hangi kelimelerin daha çok kullanıldığına değinen Gülten, bir işe başlarken nasıl daha çok para kazanırım diye düşünerek değil de o işi en iyi nasıl yapabilirim diye düşünülmesi gerektiğinin, bu şekilde düşünmenin beraberinde parayı da getireceğinin altını çizdi. 

'ANLATACAKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE AKTARMAYA ÇALIŞTIK'

Birinci günün üçüncü oturumunda YouTube Kafalar kanalından Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı katılımcılar ile buluştu.Sözlerine takipçi sayılarını artırma sürecinden bahsederek başlayan Özyurt, Yasin ve Hancı: “Biz sosyal medyada belirli bir başarı yakaladık. Başlarda yedi saniyelik Vine’lar çekiyorduk. Ardından Instagram’da etkin olmaya başladık. Otuz saniyelik ve bir dakikalık videolar çektik. Anlatacaklarımızı en iyi şekilde aktarmaya çalıştık.”dedi. Katılımcılardan gelen, “İleride film çekmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna: “Şu an hamız. Biraz daha piştikten sonra yaz mevsimine bir film düşünüyoruz.” yanıtını verdiler. 

MELEK YATIRIMCI SİNAN GÜLER DE DIGITAL Z’DEYDİ!

Etkinliğin ikinci gününün ilk oturumunda Milli Sporcu ve Melek Yatırımcı Sinan Güler de Digital Z’deydi. Sıradan bir internet kullanımından sonra özellikle internet ortamını hem girişimci hem yatırımcı bakış açısıyla takip ettiğini belirten Güler, kendisinin şahsen çok aktif olmasını gerektirmeyecek yatırımlara öncelik verdiğini belirtti. Yatırım yaparken kendi ilgisini çekip katkıda bulunabileceği, fikir sunabileceği ve mentorluk yapabileceği girişimlere öncelik verdiğini açıkladı.
Lastikpabuc.com'un ilk yatırımı olduğunu söyleyen Sinan Güler, şirketin kapanmasından ders çıkardığını ve buradan kazandığı tecrübeyi yeni yatırımlara aktardığını açıkladı. BIC üyesi olduğunu ve BIC'nin yaptığı üç yatırıma dahil olduğunu açıklayan Güler, bunların hızlıçeviri, Bionluk, connected2.me olduğunu dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'daki Kemal Kurkut'un polisler tarafından kare kare vurulma anı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da AKP’lilerden bozkurt işaretli kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa