21 Haziran 2012 10:20

‘Ücretli kölelik istemiyoruz’

4+4+4 eğitim modeli hakkındaki tartışmalar sürüyor. Konuyu öğrencilere sorduğumuzda ise 5, 5 yaşında okula başlamasına ve din eğitimi derslerinin zorunlu olmasına karşı tepkililer. Öğrenciler, ilk dört yıldan sonra meslek seçimi yapılmasını ise ‘ücretli kölelik’ olarak değerlendirdiler.Endüstri Meslek Lisesi &ou

‘Ücretli kölelik istemiyoruz’
Paylaş
Tamer Arda Erşin

4+4+4 eğitim modeli hakkındaki tartışmalar sürüyor. Konuyu öğrencilere sorduğumuzda ise 5, 5 yaşında okula başlamasına ve din eğitimi derslerinin zorunlu olmasına karşı tepkililer. Öğrenciler, ilk dört yıldan sonra meslek seçimi yapılmasını ise ‘ücretli kölelik’ olarak değerlendirdiler.

Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Mert Şener, çocukların erken yaşta okula gönderilmemesi gerektiğini belirtti. Şener ikinci dört yıldaki mesleki eğitim ve imam hatiplere yönlendirmeyi ise “ücretli kölelik “ olarak değerlendirdi. Kız meslek lisesi öğrencisi Cansu Nuray Şimşek , zihinsel ve bedensel gelişimini tamamlamamış çocukların erken yaşta okula gönderilmesinin bilimsel araştırmalarca da yanlış olacağını ifade etti. Yeni sistemdeki imam hatip okullarına yönlendirmenin yanlış bir uygulama olduğunu belirten Şimşek , “İmam Hatip bir tercih meselesidir; fakat bunu zorlayıp gençliğin beynini yıkamaya çalışıyorlar” dedi.

Dershane öğrencisi Melisa Yağcı, uygulanacak olan yeni sistemde yanlışlıkların olduğunu, Kürtçe dil dersinin seçmeli olarak verilmesi yerine isteyen öğrencilere Kürtçe eğitim verilmesi gerektiğini söyledi. Kuran-ı Kerim ve peygamberin hayatı dersini de gereksiz gören Yağcı, “ Dini afyon olarak kullanmaya çalışıyorlar” dedi.

Endüstri Meslek Lisesi okul başkanı Sercan Zengin ise erken yaşta eğitime başlamanın okulları kreşe çevireceğini söyledi. Zengin, Kuran-ı Kerim dersi ile hükümetin dini duyguları yüksek insanların desteğini almayı amaçladığını, seçmeli Kürtçe dil dersiyle ise Kürt halkını kandırmaya çalıştığını vurguladı. Zengin “Eğer gerçek bir eğitim istiyorlarsa ana dilde, bilimsel ve parasız eğitim verilsin” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li belediye 2 liralık vergiyi 12 lira yaptı

SONRAKİ HABER

İleri demokraside 3 gün: 34 ölü 90 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...