21 Mart 2017 16:44

Esenkıyı köylüleri bungalov evleri istemiyor

Hopa'nın Esenkıyı Köyü'nde yaşayan yurttaşlar, köyün ortak alanlarına yapılan bungalovlara karşı çıkıyor.

Paylaş

Artvin'in Hopa ilçesinin doğa harikası köylerinden Esenkıyı Köyü'nde yaşayan yurttaşlar ortak alanlarına yapılan bungalov evleri istemiyor. Köylüler ev yapılması kararına karşı olduklarını belirtmek için toplandı. Kış nedeniyle bir çok köylü köy dışında olmasına rağmen toplantıya katılım oldukça yoğundu.

Katılımcıların çoğunluğunu kadınların oluşturduğu toplantıda proje tartışıldı. Köy Muhtarı Yaşar Papila ve azalarının da katıldığı toplantıda projenin yararı ve zararı hakkında bilgilendirme yapıldı. Köylülerin neredeyse tamamı bu projenin köye yarardan çok zarar getireceği konusunda hem fikir olduklarını dile getirdi.

Açıklamada, köylüler, ortak alanlarının bulunduğu mekânı, toplantı, eğlence, sportif faaliyet ve köylülerin buluşma alanı gibi çok şey için kullandıklarını, burada otel ve benzeri yapıların bu buluşmaya zarar vereceğini söylediler.

Projedeki işyerinde çalıştırılacak eleman sayısının düşünüldüğünden çok daha az olacağını, gençlerin işe alınacağı söyleminin inandırıcı olmadığını dile getirdiler. Köylüye verilecek olan dükkânlarda köylünün ürettiğini satmak gibi bir dertlerinin olmadığını, zaten bu dükkânlarda satmak için üretim yapılmadığını söylediler. Köyün açık olan tüm evlerini dolaştıklarını, bu evlerde oturanların hiç birinin bu tesisi kabul etmediklerini, ayrıca sosyal medyada yaptıkları imza kampanyasıyla da iki bin kişinin üzerinde bu projeyi desteklemediğini belirttiklerini söylediler.

Köylülerin açıklamalarından sonra Esen Kıyı Köyü muhtarı kararı verirken tamamen köyün menfaatine olduğunu düşündüklerini, bu doğrultuda hareket ettiklerini, buradaki amacının iyi niyet temellerine dayandığını dile getirdi. Köy Muhtarı projeyi desteklediklerini, ancak köylünün her kararına saygı duyduğunu, bu anlamda köylünün yanında olacağını açıklayarak toplantıya son verdi.

Toplantının ardından köylüler, en kısa sürede yasal yollara başvurarak, bu projeyi durdurmaya veya köyün etik ve kültürel yapısını bozmadan tamamen farklı bir formata dönüştürülmesi için mahkemeye başvurma kararı aldılar. Ayrıca dernekler üstü bir platform kurmak için çalışmalara başladılar. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Evet’ toplantısına götürülen öğrenciler salonu terk etti

SONRAKİ HABER

Almanya Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...