Diyarbakırlılar: Yaşananlara tepkidir Newroz

Diyarbakır'da Newroz alanını dolduran yurttaşlarla hangi taleplerle alana çıktıklarını konuştuk.

21 Mart 2017 15:31
Paylaş

Serpil BERK
Fırat TOPAL
Diyarbakır

Diyarbakır’da yüz binler Newroz’da buluştu. Renkli kıyafetleriyle, coşkulu halaylarıyla alanı dolduran Diyarbakırlı yurttaşlara Newroz’a hangi taleplerle geldiklerini sorduk.

Görüş veren yurttaşlar yaşanan çatışmalı sürece değinerek barış taleplerini dile getirdi. Tutuklu milletvekillerine ve belediye eş başkanlarına sahip çıktıklarını söyleyen yurttaşlar, yaklaşan referandumu da hatırlatarak ‘hayır’ diyeceklerini vurguladı.

‘GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ’

Baran BozdağVedat Elivan, halkın Newroz ruhuyla yaşananlara tepki göstermek için alanı doldurduğunu söyledi. Elivan, “Yapılan baskı ve zulme tepkidir bu Newroz. Halk baskı politikalarını kabul etmiyor. Ne kadar baskı yaparsanız yapın biz buna karşı direneceğiz diyoruz. Tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi referandum sürecinde de gereken cevabı vereceğiz” dedi.

‘BARIŞ VE HUZUR İSTİYORUZ’

Emrah Şeker ise halkın her dönem olduğu gibi bu Newroz’da da barış talebini net bir şekilde dile getirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Halk siyasi temsilcilerinin dışarıda olmasını istiyor. Seçilmişlerin tutuklanması demokrasi ayıbıdır. Biz herkesin barış ve huzur içerisinde yaşamasını, ırk ayrımından vazgeçmesini istiyoruz. Referandum süreci var önümüzde ‘hayır’ çıkmasını istiyoruz, bunun içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

Fikret GökalpFikret Gökalp de, savaş olmamasının tek dilekleri olduğunu anlatarak şunları ifade etti: “Artık insanlar ölmesin savaş bitsinde başka bir şey istemiyoruz. Tek adam rejimini kabul etmiyoruz. Bunun için bugün buradayım.”

Baran Bozboğan isimli yurttaş ise ‘hayır’ demek, baskıya ve zulme karşı tepkisini dile getirmek için alanda olduklarını söyledi.

‘HİÇBİR ANNE AĞLAMASIN’

İsmini vermek istemeyen bir kadın ise, “Barış istiyorum. Hiçbir annenin ağlamasını istemiyorum. Diktatörlüğe ‘hayır’ diyoruz, zulme ‘hayır’ diyoruz, tutuklular bırakılsın, barış olsun istiyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kristal-İş: Şişecam birliğimizi sınamaya kalkmasın

SONRAKİ HABER

DTK, EMEP ve KESK Başkanları 2017 Newrozu’nu yorumladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...