21 Mart 2017 14:52

Sancak başvurdu, yazarımızın yazısına sansür geldi!

Yazarımız Ceren Sözeri’nin ‘Aynı filmin daha acıklısı’ başlıklı köşe yazısına Ethem Sancak’ın başvurusu sonucu erişim engeli kararı verildi. 

Paylaş

Yazarımız Ceren Sözeri’nin 27 Kasım 2016’da yayımlanan ‘Aynı filmin daha acıklısı’ başlıklı köşe yazısına Ethem Sancak’ın başvurusu sonucu erişim engeli kararı verildi. Karar sonucu Sözeri’nin yazısına yer veren 51 sitedeki haberlere erişim engeli geldi. 

Ceren Sözeri, köşe yazısında, ekonomide yaşanan kötü gidişin medya sektörüne olan etkilerini ve tartışmaları kaleme almıştı.

Mahkeme kararına gerekçe olarak, Sancak’ın ‘kişilik haklarının ihlal edildiğini’ gösterdi.

Sözeri yazısında, “Bu hafta yurt içinde ve yurt dışında söylenen her söz, atılan her adım dolarla ifade edildi. Dolardaki yükselişin ya da daha doğru ifadeyle Türk lirasındaki değer kaybının ekonomiye olumsuz etkileri bol bol yazılıp çizildi. Ciddi bir krizin eşiğinde olduğumuzu artık hükümet de kabul ediyor. Bu krizin medyaya da ciddi yansımaları olacak, hatta olmaya başladı bile.  Ancak hükümete yakın sermayedarlara ‘rica’ ile aldırılan medya kuruluşlarının maliyetleri arttıkça tahammülü daha zor hale gelecek. İlk ipuçları göründü, Erdoğan’a aşkla bağlı Ethem Sancak’ın sektörden çıkmaya hazırlandığı konuşuluyor.”  ifadelerine yer vermişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hayır Nedir?' videosu çektiği için tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kristal-İş: Şişecam birliğimizi sınamaya kalkmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...