'Hayır Nedir?' videosu çektiği için tutuklandı

‘Hayır Nedir?’ videosu çeken Ali Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avkatları aracılığıyla yaptığı suç duyurusu sonrası tutuklandı.

21 Mart 2017 14:14
Paylaş

Sosyal medyada tıklanma rekorları kıran ‘Hayır Nedir?’ videosunun ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının suç duyurusunda bulunduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ali Gül, sahte isimle açılmış bir Twitter hesabından yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre; Gül, Cumhurbaşkanı'nın avukatının suç duyurusunda bulunmasına neden olan Twitter hesabını kendisinin kullanmadığını belirterek ‘Hayır’ videosu nedeniyle hedef haline getirildiğini söyledi ancak hakim “siber suçlar araştırma raporuna” göre söz konusu hesabın Gül'e ait olduğunu iddia ederek tutuklama kararı verdi.

Gül, adliyeye gelirken çektiği videoda da tutuklanacağını bildiğini ifade ederek “Bu milletin çocukları, bu milletin gençleri korkuyu, tutsaklığı ölümü değil, özgürlüğü ve mutluluğu hak ediyor. O günler de gelecek” dedi.

Gül, sosyal medyada yoğun beğeni alan ‘Hayır’ videosunun sonunda da “Video tutarsa tutuklanırız” demişti.

‘HAYIR NEDİR?’ VİDEOSU

Güçlü Meclis Platformu geçtiğimiz haftalarda @guclumeclisp rumuzlu Twitter hesabından referandumla ilgili olarak “Hayır Nedir?” videosu yayınladı. Videoda 22 yaşındaki öğrenci Ali Gül, ‘neden hayır denilmesi gerektiği’ni anlattı. Hızla yayılarak milyonlarca kişiye ulaşan bu videonun ardından Gül, hedef haline getirildi. Bazı sosyal medya hesapları, @DjerzinskiFelix rumuzlu Twitter hesabının da Gül'e ait olduğunu ve bu hesaptan suç oluşturan paylaşımlar yapıldığını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özay da @DjerzinskiFelix hesabından yapılan paylaşımların Gül'e ait olduğunu iddia ederek "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme, Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından 1.5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Gül'ü sorgulayan İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan, Gül'ün ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ suçundan tutuklanmasına karar verdi. Kararda, 15 Temmuz 2016 gecesi darbe yanlısı paylaşımlar yapılan ve Cumhurbaşkanı'na hakaret edilen @DjerzinskiFelix hesabının Gül'e ait olduğunun dosyadaki Siber Suçlar Araştırma raporu ile sabit olduğu savunuldu. (HABER MERKEZİ)

İşte Gül'ün tutuklanmasına neden olan video:

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dersim'de işten atılan işçiler Newroz’a katıldı

SONRAKİ HABER

Sancak başvurdu, yazarımızın yazısına sansür geldi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...