İstanbul Valiliği Nevruz'u kutladı

İstanbul Valiliğinin düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarında ateşin üzerinden atlandı, yumurta tokuşturuldu, demir dövüldü.

21 Mart 2017 13:33
Paylaş

İstanbul Valiliğince Topkapı Kültür Park'ta düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile Türki cumhuriyetlerin konsolosluk yetkilileri, ve öğrenciler katıldı.

NEVRUZ ATEŞİNDEN ATLADILAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından etkinlik çeşitli konuşmalar folklor, dans gösterileri ve mini konserlerle devam etti. Törene katılanlar ve yöneticiler Nevruz ateşinden atladı, boyanmış yumurtaları tokuşturdu ve temsili demir dövdü. Kutlama sonunda katılan davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin kutlamaların ardından verdiği mesajda herkesin Nevruz bayramını kutladı. Şahin, "Yüzyıllardır,  Anadolu'ya kadar olan Türk coğrafyasında bu kültürün yaşadığı diğer milletlerin bulunduğu noktada bu bayramı kutluyoruz. Nevruz bayramını geleneksel olarak kutluyoruz. Bunu güzel bir törenle İstanbul'da icra ederek gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'AKP, Almanya'daki mitinglerini iptal etti' iddiası

SONRAKİ HABER

Tekkeköy halk pazarında ‘hayır’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa