21 Mart 2017 12:59

Ev kadınlarına emeklilik teklifi

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, sigortalılık ile bağı bulunmayan ev kadınlarının emekli olabilmesi için kanun teklifi verdi.

Paylaş

CHP, herhangi bir şekilde sigortalılık ile bağı bulunmayan ev kadınlarının emekli olabilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde, 15 milyon ev kadını bulunduğuna dikkat çekilerek, “Bu kanun teklifi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme imkanı olmadığı için herhangi bir şekilde sigortalı olamayan ve belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an sigorta ile bağı bulunmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınlarının yaşlılık aylığı alabilmelerinin önü açılmaktadır” denildi.

Teklife göre; GK ile herhangi bir bağı olmayan kadınlardan, evliliklerinde en az 25 yılını tamamlayanlar, hiçbir şekilde aylık ve gelir almaya hak kazanmamış olanlar, kanunda belirlenen yaş sınırı ve prim gün sayısı esas alınmak şartıyla ve kanunda belirlenen kazanç sınırları içinde hesaplanacak tutarları peşin ödeyerek veya borçlanarak yaşlılık aylığı almaya hak kazanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim dosyasında, polislerin soruşturulmasının önü açıldı

SONRAKİ HABER

Ulaştırma Bakanı: ABD'den geri adım bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...