21 Mart 2017 12:46

Kesme çiçek yatırımında Hollanda tedirginliği

Hollanda ile yaşanan kriz nedeniyle, 500 milyon dolarlık çiçek ihracatı için görüşülen 30 Hollandalı firma projelerden vazgeçmek üzere.

Paylaş

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Hollanda ile yaşanan kriz nedeniyle, 2023 yılına kadar toplam 500 milyon dolarlık ihracatı hedefleyen yatırımlar için görüştükleri 30 Hollandalı firmanın, projelerden vazgeçmek üzere olduğunu söyledi.

Bağdatlıoğlu, 2016 yılında yüzde 20’lik hedeflerinin Rusya krizi nedeniyle yüzde 5’lerde kaldığını söyledi. 10 milyon dolarlık ihracat hacminin Rusya krizi nedeniyle bu ülkede 50 bin dolarda kaldığını belirten Bağdatlıoğlu, “Rusya’da kaybettiğimiz pazarı Avrupa ülkelerinde kullandık. Şimdi de ‘kurtarıcı’ dediğimiz Hollanda ile kriz yaşıyoruz” dedi.

Türk çiçekçiliğinin geleceği için Hollandalı 30 firma ile endemik bitkileri yetiştirip ihracatını Türkiye’den yapmak üzere önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Bağdatlıoğlu, kriz nedeniyle projenin iptal edilmek üzere olduğunu söyledi. Siyasilerin bugünlerde söylediklerine çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Bağdatlıoğlu, Hollanda’nın sırt çevrilemez bir ülke olduğunu söyledi. Ülke çıkarlarının önemli olduğunu, ancak ticaretin de önemli olduğunu söyleyen Bağdatlıoğlu, krizin sona erdiği ve normale dönüldüğüyle ilgili gelecek haberi beklediklerini kaydetti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’e yolculuk: Zer

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın Demirtaş'a hakaret eden danışmanına ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...