21 Mart 2017 11:41

Kandemir’i öldüren sürücü yine tutuklanmadı

Üniversite Öğrencisi Özge Kandemir’in hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmesine ilişkin davanın 2. duruşması görüldü.

Paylaş

İstanbul’da hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren Üniversite Öğrencisi Özge Kandemir’in ölümüne ilişkin davanın 2. duruşması görüldü. İstanbul Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, çok sayıda polisin bariyerlerle duruşma salonunun önünü kapatması dikkat çekti. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, tutuksuz yargılanan Kamyon Şoförü Aydın Yanık ve Avukatı ile Kandemir’in ailesi ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti olay anı görüntülerine ait bilirkişi raporunun dosyaya sunulduğu bilgisini verdi. Daha sonra Kandemir Ailesinin Avukatı Ömer Gedik söz alarak “Olayda bilinçli taksir vardır. Sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz, ayrıca CD incelendiğinden kamyon dönüş esnasında hızını azaltmamıştır, ayrıca keşif talebimiz de vardır. Yol dardır. Müvekkilim kaldırımdadır. Müvekkilim yolda olmuş olsaydı, kamyonun ön tarafıyla çarpması gerekirdi” dedi. Aydın Yanık’ın avukatı ise, olayın taksirle işlenmiş bir kaza olduğunu savundu. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutuklanması yönündeki talebi reddetti. Ayrıca dosyanın adli tıp kurumuna gönderilerek olayın ne şekilde gerçekleştiği, sanık, maktul ve müştekilerin kusur durumuna ilişkin ayrıntılı rapor düzenlenmesine hükmetti. Duruşma 20 Haziran tarihine ertelendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rojava Newroz’u kutladı 

SONRAKİ HABER

Afganistan örneği vererek sistemi anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa