21 Mart 2017 11:46

Rojava Newroz’u kutladı 

Kobanê, Qamişlo, Hesekê, Dêrik, Tirbespiyê,  Dirbêsiyê, Girkê Legê, Efrin Kantonu ve Halep’te on binlerce kişi, Newroz bayramını kutladı.

Paylaş

Özgürlük Demokrasi gazetesinin haberine göre: Girkê Legê ve çevresinden binlerce kişi Newroz alanında toplandı. Kutlama Newroz ateşini yakmasıyla başladı. 

Kobanê Kantonundaki kutlamaların adresi ise Miştenûr Tepesi oldu. Buradaki kutlamalarda Kuzey Suriye Federasyonu Meclisi Eş Başkanı Mensûr El-Selûm, Kobanê Kantonu yönetimi heyeti ile Minbic, Girê Spî ve Kobanê Demokratik Özerklik Yönetimleri heyetleri katıldı. 

Dêrik’te binlerce kişi, Şehit Bawer Rojava Gençlik Birliği Merkezi önündeki Newroz Alanından kutlama yaptı. 

Efrîn Kantonunda binlerce yurttaş Newroz alanında toplandı. Kantondaki kutlamalarda Kürt, Arap, Türkmen, Êzidi ve Alevi bütün halklar ve kültürler bir arada Newroz’u kutladı. 

Binlerce Amûdeli kutlamaların gerçekleşeceği alan olan Seravîx otogarında toplandı. 

Hesekê’de kutlamaya binlerce kişi katıldı. Halep’in doğusunda IŞİD’den alınmasının ardından ilk defa Newroz kutlandı. Binlerce Dirbêsiyêli Newroz’u kutladı. 

Qamişlo’daki kutlamalar her halktan binlerce kişinin katılımıyla, Newroz ateşinin yakıldı. Tirbespiyê kentindeki kutlamalar ise binlerce kişinin katılımıyla Şehit Yekta Kültür-Sanat Akademisi önünde yapıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Merkel’in partisinden Erdoğan’a: Hoş karşılanmayacaksın

SONRAKİ HABER

Kandemir’i öldüren sürücü yine tutuklanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...