21 Mart 2017 11:13

Esad'dan İsrail'e yanıt: Sınırlarımızı korumak hakkımız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İsrail ile artan gerilim hakkında konuştu. Esad, 'Sınırlarımızı korumak hakkımız ve görevimiz' dedi.

Paylaş

İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırıları ve Şam yönetiminin buna cevap vermesinin ardından bölgede gerilim yükseldi. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail’e ait bir hava aracına saldırı olması durumunda Suriye’nin hava savunma sistemlerini imha edeceklerini açıkladı. Lieberman’ın sözlerini değerlendiren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Rus gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Sınırlarımızı korumak bizim hakkımız ve görevimiz. Yönetim olarak imkanımız varken bunu yapmazsak, Suriye halkı bizi suçlar ve sorumlu tutar. Bu nedenle, söz konusu açıklamalar İsrailli yetkililer tarafından yapılsın veya yapılmasın, bu soruyu kendimize sormamıza gerek yok. Politika ve kararlarımızı onların açıklamalarına göre şekillendirmiyoruz” ifadelerini kullandı.

'SURİYE, İSRAİL İHA'SINI DÜŞÜRDÜ'

Lübnan merkezli el Mayadin televizyonunun haberine göre, İsrail’e ait ‘Skylark’ tipi keşif amaçlı bir İHA, Suriye’nin hava sahasını ihlal etti. İhlal üzerine devreye giren Suriye hava savunma sistemlerinin, Kuneytra üzerindeki İHA’yı vurduğu öne sürüldü. Habere ilişkin bir açıklama yapan İsrail ordusu, kendilerine ait bir İHA’nın Suriye’de kaybolduğunu belirtti ancak söz konusu İHA’nın vurulduğunu yalanladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya askerleri Efrin’de

SONRAKİ HABER

'2016 Yerel Medya Ödülleri'nin kazananları belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa