21 Mart 2017 10:57

ABD’den Türkiye dahil 8 ülkenin yolcularına cihaz yasağı

ABD, aralarında Türkiye'nin de olduğu sekiz Ortadoğu ülkesine uçak kabininde elektronik cihaz yasağı getirdi.

Paylaş

ABD, sekiz ülkeye uçak kabininde elektronik cihaz yasağı getirdi. Türkiye, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Fas, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen uçakların kabininde elektronik cihaz taşımasını geçici olarak yasakladığı ileri sürüldü.

AP haber ajansı, kendilerine konuşan bir ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberinde,  yasağın şu kentleri kapsadığını duyurdu: İstanbul, Kahire (Mısır), Amman (Ürdün), Kuveyt (Kuveyt), Kazablanka (Fas), Doha (Katar), Riyad, Cidde (Suudi Arabistan) ve Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri).

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün ise yaptığı açıklamada, henüz ABD’den bu konuda resmi bir bilgi gelmediğini söyledi. Konuyla ilgili olarak gelişmeleri takip ettiklerini belirten Üstün, “Uçuşlarımızdaki güvenlik uygulamaları normal olarak devam ediyor” dedi.

YASAĞIN GEREKÇESİ NE?

Yasağın ABD Özel Kuvvetleri’nin Yemen’de el Kaide’ye karşı yapılan operasyon sırasında örgütün elektronik cihazlara konulacak patlayıcı ile bir eylem planının ele geçmesiyle alındığı iddiaları ortaya atıldı.

SUUDİ ARABİSTAN DOĞRULADI

Bu yasağa Suudi Arabistan’da Riyad ve Cidde’den ABD’ye yapılacak uçuşlarda uygulanacağı ülkenin havayolu Saudia tarafından doğrulandı. Ürdün Havayolları Royal Jordan da sosyal medya hesabı üzerinden Amerika uçuşlarında cep telefonları ve tıbbi cihazlar haricinde diğer elektronik cihazların kabine alınmayacağını duyurdu. CNN, Ürdünlü şirketinin, attığı tweeti, daha sonra sildiğini belirtti.

CEP TELEFONUNA İZİN VAR

BBC’ye konuşan ABD’li bir yetkili ise, yasağın 10 havaalanında faaliyet gösteren dokuz hava yolu şirketini etkileyeceğini belirtti.
ABD İç Güvenlik Bakanlığı da, iddia ilk ortaya atıldığı saatlerde bakanlığa bağlı Ulaştırma Güvenliği Teşkilatı da konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Küçük çocuk giysisinin renklerinden dolayı alana alınmadı

SONRAKİ HABER

Nesli tehlikedeki Akdeniz nalburunlu yarasaya rastlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...