21 Mart 2017 10:46

Kani Beko: Halkımız hayırlı bir bahara kavuşacaktır

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Newroz mesajında 'Zalim Dehak'a hayır diyen demirci Kawa'nın yolunda giden halkımız hayırlı bahara kavuşacaktır' dedi.

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Newroz mesajında "Zalim Dehak'a 'Hayır' diyen demirci Kawa'nın yolunda giderek tek adamlığa, demokrasinin tasfiyesine karşı iradesine sahip çıkan halkımız bu ülkeye baharı tüm renkleriyle getirecektir. Halkımız hayırlı bir bahara kavuşacaktır" dedi.

Beko'nun Newroz mesajı şöyle:

"Halkların, toplumların tarihinde, coşkuyla kutlanan, özel önem taşıyan günler, dönemler vardır. Ortak sevinçlerin, acıların ve mücadelelerin ifadesi olan bu günler kuşaktan kuşağa aktarılır, halk kültürünün bir ögesi haline gelir. Ortadoğu, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan, içinde yaşadığımız bu coğrafyanın da, barış ve kardeşliği, hoşgörü ve dayanışmayı yücelten önemli günleri, bayramları, destanları var.

Bölgedeki işbirlikçi egemen güçler emperyalistlerin çıkarları ve politik yönelimleri doğrultusunda kendi sistemlerini baskı, zor ve şiddet kullanarak oturtmaya çalıştıkça, bölge halklarının büyük isyan ve başkaldırılarına da neden oldu.

İşte bu başkaldırılardan bir tanesi de, yüzyıllardır Anadolu'dan Asya'ya kadar pek çok halkın bugüne kadar 'Kurtuluş Günü' (baharın gelişi) olarak kutlanan Newroz'dur.

İçinde bulunduğumuz koşullarda yaslarımızla, acılarımızla beraber böylesi bir günde her şeye rağmen barışa, kardeşliğe zalimlerin yenileceğine dair umudumuzu yaşatmaya devam edeceğiz.

Baharın gelişi, farklı kimliklerimiz nedeniyle birbirimizi düşman görerek değil, el ele verip karanlık bulutları dağıtarak mümkündür. Yanyana çalışarak, alınteri dökerek hayatı birlikte yaratan emekçilerin, insanca, özgürce, kardeşçe yaşayacakları bir toplumu ve dünyayı da yine birlikte kuracaklarına inancımız tamdır.

Efsanedeki zalim Dehak'a "Hayır” diyen demirci Kawa'nın yolunda giderek tek adamlığa, demokrasinin tasfiyesine karşı iradesine sahip çıkan halkımız bu ülkeye baharı tüm renkleriyle getirecektir. Halkımız "hayırlı” bir bahara kavuşacaktır.

Newroz'un ülkemizdeki ve Ortadoğu'daki çatışmaların, katliamların, savaşların ve ölümlerin sona ermesine, kalıcı barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dileriz. Newroz Pîroz Be!"

 

ÖNCEKİ HABER

Avanos'ta KYK yurdunda 'Evet' toplantısı

SONRAKİ HABER

Küçük çocuk giysisinin renklerinden dolayı alana alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...