21 Haziran 2012 09:58

Sağır ve dilsize propagandadan 8 yıl 4 ay!

Adana mahkemeleri ilginç tutuklama kararları vermeye devam ediyor. Duyma ve işitme engelli Mehmet Tahir İlhan örgüt propagandası yapmak ve örgüt adına suç işlemek iddiası ile yargılandığı davada 8 yıl 4 ay hapis cezasına çaptırıldı.Mersin’de BDP tarafından kurulan çözüm çadırında bulunduğu sırada g&

Sağır ve dilsize propagandadan 8 yıl 4 ay!
Paylaş
Cumali Akkaş

Mersin’de BDP tarafından kurulan çözüm çadırında bulunduğu sırada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mehmet Tahir İlhan daha sonra ifade vermeye gittiğinde tutuklanmıştı. Adana 8. Ağır ceza mahkemesinde yargılanan konuşma ve duyma özürlü İlhan örgüt adına suç işlemek ve örgüt propagandası yapma suçlaması ile 8 yıl 4 ay hapis cezasına çaptırıldı.

Konuyu gazetemize değerlendiren İlhan’ın avukatı Tugay Bek,  sağır ve dilsiz birine madden mümkün olmayan bir suçtan ceza verildiğini söyledi. Okuma yazması olmayan ve konuşma işitme engeli olan birinin örgütün çağrılarından haberinin olmayacağını belirten Bek, işleme imkânı fiziksel olarak bulunmayan birinin cezalandırılmasının düşündürücü olduğunu dile getirdi. Kararı temyiz edeceklerini söyleyen Bek, İlhan’ın ceza almaması gerektiğini belirtti.  

Mehmet Tahir İlhan’ın kardeşi daha önce gazetemize yaptığı açıklamalarda, abisinin haksız yere cezaevinde tutulduğunu söylemiş, Kürt adı geçince mahkemelerin hemen tutuklama yöntemine başvurduğunu aktarmıştı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karataş’tan 105 kadın Ankara ve İzmir’e sürgün edildi

SONRAKİ HABER

Sokak ortasında işkenceye suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...