21 Haziran 2012 09:54

Karataş’tan 105 kadın Ankara ve İzmir’e sürgün edildi

ADANA Karataş Kadın Cezaevinden 105 adli ve siyasi kadın tutsak askeri kargo uçağıyla İzmir Aliağa Şakran Cezaevi ve Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi. Sürgünün yapıldığı 04.00 sularında cezaevi önünde çok sayıda ambulans, itfaiye aracı ve polis hazır bekletildi.Edinilen bilgilere göre sabaha karşı s

Karataş’tan 105 kadın Ankara ve İzmir’e sürgün edildi
Paylaş

ADANA Karataş Kadın Cezaevinden 105 adli ve siyasi kadın tutsak askeri kargo uçağıyla İzmir Aliağa Şakran Cezaevi ve Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi. Sürgünün yapıldığı 04.00 sularında cezaevi önünde çok sayıda ambulans, itfaiye aracı ve polis hazır bekletildi.

Edinilen bilgilere göre sabaha karşı saat 04.00 sularında odaları dolaşan gardiyanlar isimlerini okudukları tutsak kadınların sürgün edileceği ve hemen hazırlanmalarını istedi. Bunun üzerine kadınlar gardiyanlarla tartışmaya başladı. Gardiyanların müdahalesiyle karşı karşıya kalan kadınlar olay esnasında darp edildi. Kimi kadınlar darp sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Sürgünlerin edileceği saat itibariyle olası bir isyan durumu için cezaevi önünde de çok sayıda ambulans, itfaiye aracı ile polis ve asker de hazır bekletildi.

Müdahale sonrası aralarında siyasi tutsakların da bulunduğu 105 kadın, yoğun önlemler altında 2 otobüsle saat 12.00 civarında Şakirpaşa Havaalanı’na getirilerek burada askeri kargo uçağıyla İzmir Aliağa Şakran Cezaevi ile Sincan Kadın Kapalı Cezaevine gönderildi.

Aileler cezaevinde beklemeyi sürdürüyor. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’ye ne zaman saldırıyoruz?

SONRAKİ HABER

Sağır ve dilsize propagandadan 8 yıl 4 ay!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...