21 Mart 2017 06:18

Derry City Kaptanı McBride yaşamını yitirdi

Kuzey İrlanda ekibi Derry City'nin kaptanı Ryan McBride 27 yaşında hayatını kaybetti.

Paylaş

İrlanda liginde mücadele eden Kuzey İrlanda ekibi Derry City’nin kaptanı Ryan McBride, takımının 4-0 kazandığı Drogheda United maçı sonrası evinde ölü bulundu. 27 yaşındaki futbolcunun ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

McBride’ın ölümü Ada’da büyük üzüntüye sebep olurken kulüpten yapılan açıklamada “O, kulübümüz ve kentimize dair her şeyi özetliyordu. Herkes onunla gurur duyuyor” denildi.

Kulübün teknik direktörü Kenny Shiels, “Kabul etmesi çok zor. Genç oyuncular için harika bir örnekti” dedi.

Kulüp Başkanı Phil O’Doherty ise BBC’ye yaptığı açıklamada “Yıkıldık. Büyük saygı duyulan, ideal bir kaptandı. Brandywell bölgesindendi ve her maça yürüyerek gelirdi. Saha içi ve dışında bir lideri kaybettik” ifadesini kullandı.

Kuzey İrlanda millitakımının teknik direktörü Michaell O’Neill, McBride’ın ölümüne dair yaptığı açıklamada “Genç yaşında dahi liderlik özellikleri çok gelişmişti. Takımı için bu yaşta bu kadar önemli bir figür olması şaşırtmamıştı” dedi.

McBride’ın ölümü sonrası bugün oynanması gereken Derry City-Limerick maçı ertelendi. McBride Perşembe günü toprağa verilecek.

İrlanda Futbol Federasyonu, Cuma akşamı Galler’le oynanacak maç sırasında McBride için anma düzenleneceğini söyledi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mangalda et pişirirken 15 santim kuralına dikkat

SONRAKİ HABER

Van'da 64 üniversite öğrencisi gıdadan zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa