21 Haziran 2012 09:52

Emekçiler 3 ülkede sokağa çıktı

Küresel krizin yükünü sırtlaması beklenen emekçiler dünya çapında eylemlere devam ediyor. İngiltere'de doktorlar 24 saatlik iş yavaşlatma eylemine giderken, Arjantin'de kamyon şoförleri kontak kapattı. İspanya'da da 60 kentte eylem vardı.İNGİLTERE’DE DOKTORLAR 24 SAAT İŞ YAVAŞLATTIİngiltere Tıp Derneği (BM

Emekçiler 3 ülkede sokağa çıktı
Paylaş

Küresel krizin yükünü sırtlaması beklenen emekçiler dünya çapında eylemlere devam ediyor. İngiltere'de doktorlar 24 saatlik iş yavaşlatma eylemine giderken, Arjantin'de kamyon şoförleri kontak kapattı. İspanya'da da 60 kentte eylem vardı.

İNGİLTERE’DE DOKTORLAR 24 SAAT İŞ YAVAŞLATTI

İngiltere Tıp Derneği (BMA) üyesi doktorlar bugün Birleşik Krallık çapında iş yavaşlattı.
Doktorlar ve aile hekimleri bir süredir hükümetle kemer sıkma politikalarından dolayı emeklilik ve maaşlarında planlanan kesintilerle ilgili pazarlık halindeydi.

Acil olmayan hastaları kapsayan 24 saatlik iş yavaşlatma, İngiltere’de doktorların 40 yıl sonra aldığı ilk eylem kararı. Derneğin 104 bin üyesi arasında oylamaya sunulan iş yavaşlatma eylemi, 10 doktordan 8’inin onayını aldı. İngiltere’de sağlık sisteminin kilit bir noktasında duran aile hekimleri de eyleme destek verdi. Rutin hastane kontrolleri ve acil olmayan ameliyatlar da iş yavaşlatma eyleminden etkilendi.
Dernek Başkanı Hamish Meldrum hedeflerinin kamuyu mağdur etmek değil, hükümetle aralarındaki tartışmayı çözmek olduğunu açıkladı. Meldrum hükümetin yeni düzenlemeler gerçekleştirme niyetinin yanlış olduğunu, zaten mevcut düzenlemelerin henüz 2008’de gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yeniden yapılmak istenen düzenlemelerle doktorlardan, kamu sektöründeki diğer üst gelir seviyesindeki çalışanlara oranla çok daha fazla kesinti yapılması planlanıyor.


İSPANYA’DA 60 ŞEHİRDE EYLEM VARDI

İspanya’da 60’a yakın şehirde emekçiler sokaklardaydı. Sendikaların ülke çapında düzenlediği gösterilere katılan on binlerce kişi tarafından hükümet protesto edildi.

Protestolar özellikle bankacılık sektörü için hazırlanan kurtarma planı üzerinde yoğunlaştı. Yine hükümetin planladığı bazı özelleştirmeler de işten çıkarmalara sebep olacağı için gösterilerden nasibini aldı. İşsizliğin yüzde 24’ün üzerinde olduğu İspanya’da hükümetin borçlanma maliyeti de her geçen ay yükseliyor. (DIŞ HABERLER)


ARJANTİNLİ KAMYONCULAR KONTAK KAPATTI

Arjantinli kamyon şoförleri, ülkede yükselen enflasyon oranlarına karşılık, ücretlerinde yüzde 30 artış talebiyle üç günlük greve gittiler. Ülke çapında başlatılan grev ile birlikte salı günü geç saatlerden itibaren kamyon şoförleri şehirler arası yolları işgal ettiler.

Arjantin Başkanı Cristina Fernandez, durumu görüşmek üzere, Rio de Janeiro’da gerçekleştirilen BM sürdürülebilir gelişme konferansını yarıda keserek ülkesine döndü. Hükümet aynı zamanda, kamyoncular tarafından işgal edilen petrol istasyonlarını kontrol altına almak ve kamyonların tekrar yollara çıkmasını sağlamak üzere polis güçlerini bölgeye gönderdi.

Kamyon şoförleri sendikası, durumu görüşmek üzere hükümete baş kaldırdı ve polis güçlerinin grevi engellemesi durumunda hükümeti, eylemleri büyütmekle tehdit etti. Protestoların asıl sebebinin, Arjantin’de enflasyonun yüzde 25’e çıkması olduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CIA ajanları, Türkiye’de muhaliflere silah veriyor

SONRAKİ HABER

Suriye’ye ne zaman saldırıyoruz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa