20 Mart 2017 17:27

YPG: Rusya Efrin'de askeri üs kuruyor

YPG, Rusya’nın Efrin’de askeri üs kuracağını duyurdu. Rusya ise kurulanın askeri üs değil Ateşkesi İzleme Merkezi olduğunu açıkladı.

Paylaş

YPG ile Rusya arasında Rusya’nın Efrin’de askeri üs kurması konusunda anlaşmaya varıldı. YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl, askeri üs anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: 

“Rus ordusu birliklerinin Efrin Kantonunun Cindirês ilçesindeki varlığı, güçlerimiz ile Rusya ordusu arasında yapılan anlaşma sonucu gerçekleşmiştir. Söz konusu anlaşma teröre karşı mücadele ortaklığı temelinde ve Rus ordusunun savaşçılarımıza askeri eğitim vermesi üzerine yapıldı. Rusya ile doğrudan ilişkilerimiz bulunmaktadır. Rusya, güçlerimizin modern savaş teknikleri ve yöntemleri konusundaki eğitimlerine katkı sunacak.

Bu adım, Suriye’de teröre karşı mücadele çerçevesinde gerçekleşen pozitif ve iyi bir adımdır. Güçlerimizin teröre karşı kendini ispat etmesi sonrası, birçok güç birliklerimize yardım etmek ve bizimle ortaklık yapmak istiyor.”

'RUSYA: ATEŞKESİ İZLEME MERKEZİNİN BİR ŞUBESİ AÇILACAK'

Rusya Savunma Bakanlığı, YPG'lilerin eğitimi için Afrin'de askeri üs kurulacağına ilişkin bilgilerin doğruyu yansıtmadığını vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Afrin yakınlarında Kürt birlikler ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) karşı karşıya geldiği bölgede, Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin bir şubesinin açılacağını bildirdi.

'AFRİN'DE AÇILACAK ŞUBE, ATEŞKESİ İHLALLERİNİ ÖNLEME GÖREVİ GÖRECEK'

30 Aralık 2016 tarihli Türk-Rus anlaşmasına uygun olarak Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin 24 saat boyunca ateşkesi gözetlediği belirtilen açıklamada, "Ateşkes ihlallerinin önlenmesi için, Halep'te Afrin yakınlarında Kürt birlikler ile Özgür Suriye Ordusu'nun karşı karşıya geldiği bölgede Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin bir şubesi açılacak" denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Devlet Su İşlerinden Erdoğan'ın etkinliğine çağrı!

SONRAKİ HABER

3 yıldır aynı proje müjdeleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...