21 Haziran 2012 09:36

Yunanlılar bedava yemek kuyruğunda

Yunanistan’da ekonomik kriz tüm etkisiyle devam ederken, alım gücü düşen halka bazı dernekler tarafından gıda yardımı yapılmaya başlandı. Son olarak Atina’da parlamento binasının az ilerisinde Giritli çiftçiler tarafından halka taze sebze dağıtıldı.Belediyeyle işbirliği içinde yürütülen organizasyonda 26

Yunanlılar bedava yemek kuyruğunda
Paylaş

Yunanistan’da ekonomik kriz tüm etkisiyle devam ederken, alım gücü düşen halka bazı dernekler tarafından gıda yardımı yapılmaya başlandı. Son olarak Atina’da parlamento binasının az ilerisinde Giritli çiftçiler tarafından halka taze sebze dağıtıldı.

Belediyeyle işbirliği içinde yürütülen organizasyonda 2600 kişiye yaklaşık 27 ton sebze ulaştırıldı. Yükselen işsizlik oranları ve ağır kemer sıkma politikaları ile boğuşan Yunan yerlileri, göçmenler, yaşlı ve çocuklardan oluşan binlerce kişi saatlerce yemek kuyruğunda bekledi.  Organizatörlerden Nikos Saprovalakis, zor zamanlarda birlik ruhunun önemini dile getirdi: “Gıda problemini biz çözecek değiliz. Ancak, bir dayanışma hareketi içerisindeyiz. Yunan halkı olarak böyle zor zamanlarda birlik olmayı başarıyoruz.”

Öte yandan, PASOK lideri Evangelos Venizelos, yeni hükümetin ülkedeki mali krizle başa çıkabilmek için bir anlaşmaya vardığını bildirdi. Yeni Başbakan Antonis Samaras ise, hükümetin kriz konusunda “sıkı çalışmak” ve “umut vermek” konularına bağlı olduğunu vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da seçim sonuçları ertelendi

SONRAKİ HABER

Büyükşehir’e çalışıyorlar muhatap bulamıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...