20 Mart 2017 11:59

SDG: ABD ay sonuna kadar bin asker gönderecek

SDG yetkilisinden yapılan açıklamada ABD'nin ay sonuna kadar bin askeri Suriye'ye göndereceği belirtildi.

Paylaş

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinin IŞİD’den alınması için ABD, bin askerini Suriye’ye gönderecek. Sputnik’e konuşan Suriye Demokratik Güçlerinden (SDG) bir yetkili ABD’nin askerlerini, bu ayın sonuna kadar yanlarına göndereceğini ve bu askerlerin ağır silah kullanacaklarını söyledi.

PYD’li yetkili, “Gelecek olan bin asker Rakka operasyonu nedeniyle güçlerimize ağır silah eğitimi verecek ve operasyonda güçlerimize danışmanlık hizmeti sağlayacak. Ayrıca operasyonda ağır silah kullanacaklar. Kendileri cephenin birinci kısmında değil ikinci kısmında yer alacaklar. Koalisyon uçaklarıyla koordine içerisinde bulunacaklar” ifadelerini kullandı.

RAKKA MERKEZİNE KUZEYDE 4 KM KALDI

SDG yetkililerinden edinilen bilgilere göre Rakka’nın IŞİD’den alınması için yapılan operasyonlara hız verilirken, güçlerin Rakka kent merkezine varmasına kuzeyde 4 kilometre, doğuda 18 kilometre, güneyde ise 10 kilometre kaldı.

ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki Kobanê, Rimelan, Haseke, Hol, Tel Abyad, Şedadi ve Menbic kentlerinde askeri personeli ve çeşitli askeri üsleri bulunuyor.

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde binin üzerinde askeri bulunurken, en fazla askeri Menbic ile Kobanê’nin güneyinde tutuyor.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat: Ekim’den bu yana 355 bin kişi Musul’dan kaçtı

SONRAKİ HABER

Hastane önüne 'evet' pankartı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...