20 Mart 2017 11:27

Eğitimcilerden Baykal'a 'Neden ihraç edildik' dosyası

KHK ile ihraç edilen eğitim emekçileri, referandum çalışmaları kapsamında Çaycuma'da bulunan Deniz Baykal'a 'Neden ihraç edildik' dosyası verdi.

Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları kapsamında Çaycuma Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenlenen mitingde konuştu. Konuşmasının ardından Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın makamına geçen Baykal'a KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan Baykal'a neden ihraç edildiklerini içeren 50 sayfalık Çaycuma’nın eğitim sorunları dosyası verdi.

KHK ile ihraç edilen İsmet Akyol, "Laik ve bilimsel eğitimi savunduğumuz için, pilot bölge seçilen ve sayıları Çaycuma'da 30 bulan sıbyan mekteplerine karşı okul öncesi eğitimi savunduğumuz, konuyu TBMM'ye taşıdığımız için, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeinyıl kutlamalarını yasaklayan resmi yazı gibi birçok uygulamaya itiraz ettiğimiz için hedef olduk. Geçmişte Çaycuma'da Fetullah Gülen Cemaatinin resmi makamlar tarafından verilen izinlerle okullar üzerinden yaptığı etkinliklere sendika olarak en çok biz karşı çıkıyorduk. Şimdi ise hiçbir gerekçe sunulmadan hukuksuzca  ihraç edildik" dedi. 

Deniz Baykal ise "97 bin kişi ihraç edildi. Büyük bir mağduriyet ve hukuksuzluk var. Tüm bu haksızlıklara ve mağduriyetlere karşı mücadele ediyoruz. Referandumda 'evet' çıkarsa memurun iş güvencesi tamamen kalkacak" dedi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şiir sokakta, şair yollarda

SONRAKİ HABER

Adana'da GDO alarmı: Fırınlardan numuneler alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...