20 Mart 2017 11:09

ODTÜ öğrencilerinden ortak açıklama: Seyirci kalmayacağız

ODTÜ'de bulunan öğrenci örgütleri yayımladıkları ortak bildiriyle üniversitelere yönelik saldırılara sessiz kalmayacaklarını açıkladı.

Paylaş

ODTÜ’de yaklaşık 30 öğrenci topluluğu ve örgütü imzaladıkları ortak bildiriyle üniversitelere yönelik saldırıya karşı birlik olacaklarını ilan etti. Bildiride son dönemde KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyenlere dikkat çekilerek, bildiriyi imzalayan kurumlar olarak bu akademisyenlerin yanında olunduğu vurgulandı.

“AKP iktidarı, piyasanın ve iktidar erkinin çıkarlarına karşı bilimi, yaşamı, toplumun çıkarlarını savunmaya çalışan akademisyenlere yönelik seneler önce başlattığı tasfiye sürecine, bugün olağanüstü hal ilanının getirdiği karmaşa ortamında çıkardığı gece yarısı KHK’leri ile devam etmektedir” denilen bildiride, ODTÜ’de de çoğu barış imzacısı ÖYP’li hocaların keyfi bir şekilde bağlı oldukları üniversitelerine geri çağrılarak ya mobbing altında çalıştıkları ya da disiplin soruşturmaları ile ihraç edildikleri ifade edildi.

AKADEMİYİ SAVUNMAK TOPLUMU SAVUNMAKTIR

Akademinin özgür ve eleştirel geleneğini muhafaza etme gayesi ile mücadeleye girişen akademisyenlerin iktidarın kanunsuz ve keyfi yaptırımlarıyla karşılaştıkları belirtilen bildiride, öğrenci toplulukları olarak hocaların yanında olunacağı kaydedildi. Bildiride, “Ne gitmeye ne de bizden bir parça daha koparılmasına seyirci kalmaya niyetimiz var. Önümüzdeki günlerde ODTÜ veya diğer ünviersitelere yöneltilecek herhangi bir saldırıya karşı elimizde kalan yegane özgürlük alanlarını üniversitelerimizi savunmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki akademiyi savunmak toplumu savunmaktır” denildi.

İMZACI TOPLULUKLARIN LİSTESİ

ODTÜ Siyaset Bilimi Topluluğu, ODTÜ Medya Topluluğu, Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Özgürlükçü Gençlik, ODTÜ Alevi Kültürü Araştırma Topluluğu, ODTÜ Amatör Fotoğrafçılık Topluluğu, ODTÜ LGBTİ Dayanışması, Kaldıraç, ODTÜ Mimarlık Topluluğu, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, Özgür Genç Kadın, ODTÜ Sosyal Demokrasi Topluluğu, ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu (DKSK), ODTÜ Sinema Topluluğu (SiToP), ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT), ODTÜ Ekonomi Topluluğu, ODTÜ Felsefe Topluluğu, ODTÜ Sosyoloji Topluluğu, ODTÜ Kadın Dayanışması, ODTÜ Yapı Topluluğu, ODTÜ Genç İMO, Marksist Fikir Toplulukları Federasyonu, ODTÜ Fizik Topluluğu, Commune de Cinema, ODTÜ Öğrenci Kolektifi, ODTÜ Eğitim Topluluğu, Üniversiteli Kadın Kolektifi(ÜKK), ODTÜ Fikir Kulüpleri Federasyonu(FKF), ODTÜ HDK Meclisi, ODTÜ Kadın Çalışmaları Atölyesi, ODTÜ Tasarım Topluluğu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da Newroz Kartal Meydanı’nda kutlanacak 

SONRAKİ HABER

HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir, Ağrı'da gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...