20 Mart 2017 11:01

İstanbul’da Newroz Kartal Meydanı’nda kutlanacak 

İstanbul’da kutlanacak Newroz için üç ilçede yapılan başvuruya, Kartal Meydanı için izin çıktı. Newroz Tertip Komitesi Kartal Meydanı’na çağrı yaptı

Paylaş

İstanbul’da kutlanacak Newroz için üç ilçede yapılan başvuruya, Kartal Meydanı için izin çıktı. Newroz Tertip Komitesi, günlerdir İstanbul’un ilçelerinde mahalle mahalle, sokak sokak yayılan Newroz direnişinin Kartal Meydanı’na taşınması çağrısı yaptı.

Türkiye genelinde en az 30 merkezde kutlanacak olan Newroz’un İstanbul programı belli oldu. 3 ayrı ilçede Newroz kutlaması için yapılan başvurulardan Kartal Meydanı için izin çıktı. Valilik tarafından verilen izin ardından, Kartal Meydanı’nda yarın için hazırlıklar başladı.

Yarın (21 Mart) Saat 11.00’de başlayacak olan Newroz kutlaması, saat 15.00’te son bulacak. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ile HDP Milletvekili Garo Paylan başta olmak üzere HDP MYK ve HDK YK’den de çok sayıda kişi Newroz’da yerini alacak.

Newroz kutlamasına çok sayıda kitle örgütü, siyasi parti, dernek ve kuruluşun katılması bekleniyor. Kutlamada, sürpriz sanatçılar da yer alacak.

Tüm ilçelerde merkez noktalarda kaldırılacak olan araçlar ile halk Newroz alanına taşınacak. Alanda, en az 400 kişi güvenlikten sorumlu olacak.

Newroz Tertip Komitesi yaptığı açıklamada, tüm İstanbul halkının yarınki Newroz kutlamasına katılması çağrısında bulunurken, en görkemli şekilde Newroz’un kutlanacağını kaydetti. Tertip Komitesi, günlerdir İstanbul’un ilçelerinde mahalle mahalle, sokak sokak yayılan Newroz direnişinin Kartal Meydanı’na taşınması çağrısı yaptı. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı’nda 19 Mart Pazar günü kutlanmak istenen Newroz’a valilik izin vermemişti.

Bunun üzerine halkın Newroz’u tüm ilçelerde kutlayacağı belirtilmişti. Ardından İstanbul Newroz Tertip Komitesi, valiliğe 21 Mart günü için bölge bölge başvuru yapmıştı.

Başvuru yapılan 3 bölge şöyleydi:

Birinci Bölge - Sultanbeyli ilçesi Hamidiye Mahallesi ve Kartal Meydan

İkinci Bölge - Sultangazi ilçesi Gazi Şehir Parkı ve Gaziosmanpaşa Mahallesi Karayolları Meydanı

Üçüncü Bölge - Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi Metro Meydanı ve Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi Kadriye Moroğlu Lisesi arkası (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım eski bakanlardan sahalara inmelerini istedi

SONRAKİ HABER

ODTÜ öğrencilerinden ortak açıklama: Seyirci kalmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa