21 Haziran 2012 09:18

Kadınlar tacizin peşinde, baro kadınların!

Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, Çanakkale’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir kurumda çalışan N.K.’nin, tacize uğradığı ve hakkında dava açtığı amirin avukatlığını yapmasını eleştiren Kültür Sanat- Sen Yöneticisi Deniz Özsaygı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kadınlar tacizin peşinde, baro kadınların!
Paylaş

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, Fethiye’de toplu tecavüz davasında tecavüzcülerin avukatlığını yapmakla kalmadı; tecavüzcüleri ve kendisini eleştiren kadınlara hakaret ve tehditlerde bulundu. Gürkan, son olarak da kendisini protesto eden kadınlardan biri olan Avukat Candan Dumrul’u baroya şikayet etti.

FEVZİYE CENGİZ OLAYININ AYNISIDIR

Kültür Sanat Sen’in Deniz Özsaygı’nın da aralarında bulunduğu yöneticileri bugün Kültür Sanat- Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen bir basın toplantısı ile tacize ve tecavüze tepki gösteren kadınlara açılan soruşturma ve davaları kınadı. Genel Başkan Yavuz Demirkaya, İzmir’de karakolda polislerden dayak yiyen ve polisin kolu çizildi diye 6 yıl hapsi istenen Fevziye Cengiz’i de hatırlatarak, “Benzer olaylar gibi görünen bu iki olay aslında bir birbirinin tıpatıp aynısıdır; bir bütünün parçasıdır. Bu olaylar AKP’nin kadına bakış açısının yansımalarıdır” dedi.

Muğla Baro Başkanı’nı katıldığı bir paneldeki konuşması sırasında protesto eden Candan Dumrul için Baro Başkanı’nın “hukuka ve ahlaka aykırı davrandığı” iddiasında bulunduğunu belirten Demirkaya, “Nasıl bir ahlak anlayışıdır ki olayın failine değil, mağduruna karşı işlem yapmakta bir mahsur görmemektedir?​” dedi.

Tacizci amirin avukatı, Çanakkale Baro Başkanı’nın “N.Ç davasından çıkan kararı toplum vicdanını yaralar nitelikte” bulduğuna dair sözlerine atıf yapan Demirkaya, bu sözleri bir röportajında eleştiren Kültür Sanat-Sen yöneticisi Deniz Özsaygı hakkında dava açılmasını da eleştirdi. Demirkaya, “Deniz Özsaygı ve Candan Dumrul’a yöneltilen haksız suçlamalardan derhal vazgeçilmesini istiyoruz. Süreklilik arz eden fiil ve uygulamaların münferit olamayacağı herkesçe bilinen bir gerçektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nükleere karşı mücadeleyi yükseltme kararlılığı

SONRAKİ HABER

Tanığız; sokakta emekçilerin haberlerini izlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...