20 Mart 2017 09:08

Akdeniz Belediyesinde kayyım tarafından işçiler işten atıldı

Kayyım atanan belediye İŞKUR üzerinden 420 işçi aldı, KHK gerekçe göstererek 130 işçiyi işten attı.

Paylaş

Kayyım atanan Mersin’in Akdeniz Belediyesi’nde geçtiğimiz hafta İŞKUR tarafından 420 geçici personel istihdamının sağlanmasının ardından, bugün çok sayıda belediye işçisinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

Akdeniz Belediyesi’nde sayıları 130’u bulduğu tahmin edilen belediye personelinin iş akdi feshedildi. İş akdinin feshedilmesinde, 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin gerekçe gösterildiği öğrenildi.

İşten atmaların hukuksuz ve keyfi olduğunu söyleyen Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, işten atılan işçilerin 15-20 yıllık işçi olduğuna dikkat çekti. Atılan işçilerin çalışma alanlarının ve mesailerinin belli olduğunu, yıllardır düzenli olarak işine gelip giden insanlar olduğunu vurgulayan Göksoy, “Ne oldu da KHK ile terör kapsamına aldılar. Mesnetsiz ve yanlış istihbaratlarla görevden alındığını söylüyoruz. Başka yerlerde biliyorsunuz gözaltına alınan, cezaevine konan işçiler var. Hukuk zaten suçu varsa yaptırım yapıyor. Burada suç olmadığı ve yaptırım yapılamadığı için OHAL’e ve kayyıma dayanarak böyle hukuksuzluk yapılıyor” dedi.

İşten atmaya dayanak gösterilen 672 sayılı KHK’nin kmu çalışanlarını kapsadığına dikkat çeken Göksoy, “Atılan arkadaşlarımız taşeron işçiler. Bun anlamıyla da yanlış olduğunu söylüyoruz” dedi. Hukuksuz işten atmalarla sadece işçilerin değil, bakmakla yükümlü oldukları kişilerin de cezalandırıldığını dile getiren Göksoy, işten atmalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi. (Mersin/EVRENSEL)

 


 

ÖNCEKİ HABER

İhraçlardan sonra  15 yıllık güvenlikçi de gitti

SONRAKİ HABER

EGEÇEP 11. Kurultayı sonuç bildirgesi açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...