20 Mart 2017 09:05

İhraçlardan sonra  15 yıllık güvenlikçi de gitti

KHK'larla ile 25 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrencilerin ‘Yusuf abisi’ nin de görev yeri değiştirildi. 

Paylaş

KHK'larla ile 25 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, 15 yıldır kadrolu güvenlik görevlisi olan Yusuf Okyay'ın keyfi biçimde görev yeri değiştirildi. Üniversitenin güvenlik amiri tarafından Tıp Fakültesi'nde görevlendirilen Okyay, karar tepki olarak emekli olacak. Okyay, öğrencilere babacan tavrıyla biliniyor ve “Yusuf abimiz” diye seviliyordu. 

Ankara Üniversitesi akademisyenlere yönelik uygulanan baskı, üniversitenin güvenlik görevlilerine kadar vardı. OHAL sonrası çıkarılan üç KHK ile toplan 25 akademisyenin ihraç edildiği İletişim Fakültesi'nin (İLEF) 15 yıllık kadrolu güvenlik görevlisinin nöbet yeri keyfi biçimde değiştirildi. Üniversitenin güvenlik amiri tarafından Tıp Fakültesi'nde görevlendirilen Okyay'ın kara tepki olarak emekli olacağı öğrenildi. 

Fakülte akademisyenleri ve öğrencilerinin sevgisini toplayan Okyay, evde beslediği iguanasıyla öğrencilerin ilgisini çekiyordu. Öğrenciler Okyay'ı “Yusuf abimiz” diye seviyordu. Emekli olacağı öğrenilen Okyay'a yarın veda töreni düzenlenmesi planlanıyor. 2006 yılından beri İLEF’te güvenlik görevlisi olarak çalışan  Okyay,  54. yaş gününü de İLEF çalışanları ile kutlamıştı. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

‘Blue’ belgeseli ilk kez İstanbul Film Festivali’nde

SONRAKİ HABER

Akdeniz Belediyesinde kayyım tarafından işçiler işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa