20 Mart 2017 08:02

‘Sosyalist Enternasyonal Suriye'de federasyonu destekliyor’

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Sosyalist Enternasyonal’in Demokratik Suriye Federasyonu projesini desteklediğini bildirdi.

Paylaş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Sosyalist Enternasyonal’in Kolombiya’da düzenlenen kongresinde, Demokratik Suriye Federasyonu projesinin desteklendiğini bildirdi.

Müslim ve Balkan Devletleri PYD temsilcisi İbrahim Müslim, 25.’si düzenlenen, CHP'li Umut Oran'ın Başkan Yardımcılığını yaptığı Sosyalist Enternasyonal Kongresi’ne katıldı.

Salih Müslim konuya ilişkin haber ajansı ANHA’ya verdiği demeçte kongrede Suriye savaşı, Ortadoğu’nun içinde bulunduğu durum ve AKP politikalarının değerlendirildiğini dile getirdi.

Müslim, “Kongrede Demokratik Federasyon projesinin, Ortadoğu’da hakim olan inkara dayalı sistemin sebep olduğu Suriye’de, yıllardır yaşanan kriz ortamı için önemli bir çözüm projesi olduğunu belirttik” ifadelerini kullandı.

SONUÇ BİLDİRGESİNDE CENEVRE, ASTANA VE HDP VURGUSU

Müslim, Sosyalist Enternasyonal’in Kolombiya’da düzenlenen kongresinde, Demokratik Suriye Meclisi’nin Suriye’de çözüm projesi olarak sunduğu Demokratik Suriye Federasyonu projesinin desteklendiğini kaydetti.

Salih Müslim Sosyalist Enternasyonal Kongresi’nin sonuç bildirgesinde, Demokratik Suriye Meclisi’nin Cenevre ve Astana toplantılarına katılması ve HDP’li milletvekillerinin serbest bırakılması gerektiği maddelerinin yer aldığını belirtti.

Müslim, Kongre katılımcılarının birçoğu ile görüşme gerçekleştirdiklerini ve Federasyon projesi hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Libya ve Suriye’ye vize uygulaması başlatıldı

SONRAKİ HABER

CHP hapishanelerdeki çocuk intiharlarını Meclis’e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...