20 Mart 2017 07:55

Libya ve Suriye’ye vize uygulaması başlatıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya ve Suriye’ye yönelik vize uygulamasının başlatıldığını, Irak vize rejiminin ise gözden geçirildiğini söyledi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya ve Suriye’ye yönelik vize uygulamasının başlatıldığını, Irak’a yönelik vize rejiminin ise gözden geçirildiğini söyledi. Çavuşoğlu vizenin gerekçesini “Terörizmle ve düzensiz göçle etkin mücadele” olarak açıkladı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın soru önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,  Türkiye’nin vize rejiminin ilgili kamu kurum ve kuruluşların görüşleri alınmak suretiyle, İçişleri Bakanlığıyla birlikte düzenli olarak yapılan değerlendirme doğrultusunda güncellendiğini belirtti.

Bu çerçevede “Son dönemde terörizmle ve düzensiz göçle etkin mücadele çerçevesinde” Libya (24 Eylül 2015) ve Suriye’ye (8 Ocak 2016) yönelik vize uygulamasının başlatıldığını, Irak’a yönelik vize rejiminin ise gözden geçirildiğini ifade eden Dışişleri Bakanı, “Vize rejimimizi gözden geçirme süreci devam edecektir” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: Cezaevindeki çocuk ölümleri soruşturuluyor mu?

SONRAKİ HABER

‘Sosyalist Enternasyonal Suriye'de federasyonu destekliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa