20 Mart 2017 07:52

Tanrıkulu: Cezaevindeki çocuk ölümleri soruşturuluyor mu?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, cezaevlerinde intihar eden çocukların ölümlerinin soruşturulup soruşturulmadığını sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  6 ayda cezaevlerinde yaşamını yitiren çocuk sayısı 5’e yükseldiğini belirterek, Adalet Bakanı Bozdağ'a “ölümle sonuçlanan çocuk intiharlarına dair yürütülen adli ve idari soruşturmalar nasıl sonuçlanmıştır?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e verdiği soru önergesinde son 6 ayda cezaevlerinde yaşamını yitiren çocuk sayısı 5’e yükseldiğini, 2009 yılından bu yana 15 çocuğun hapishanelerde yaşamını yitirdiğini belirtti. Durumu Adalet Bakanı Bozdağ tarafından açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, “2011'den 17 Mart 2017 tarihine kadar Türkiye genelinde illere göre ceza infaz kurumlarında kaç çocuk intihar girişiminde bulundu, kaç çocuğun kendini yaraladığı tespit edildi, hapishanelerdeki çocuk mahpusların intihar girişiminde bulunmasını önlemek için bir planı bulunmakta mıdır, ölümle sonuçlanan çocuk intiharlarına dair yürütülen adli ve idari soruşturmalar nasıl sonuçlanmıştır?” sorularına yanıt istedi. 

Şırnak ve Adana Hapishanelerinde çıkan yangınları da Bakan Bozdağ'a hatırlatan Tanrıkulu, “Bu yangınlarla ilgili yürütülen soruşturmalara dair hangi gerekçelerle gizlilik kararı verildi, yangınlara ilişkin inceleme talebinde bulunan veya soruşturmalara müdahillik talebinde bulunan sivil toplum örgütleri veya barolar bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise, bu talepler hangi yönde yanıtlanmıştır?” diye sordu. Adana E Tipi Hapishanesi’nden tahliye olan çocukların cezaevinde şiddet gördüklerini ifade ettiğini belirten Tanrıkulu, “Şiddet olaylarına ilişkin bir araştırma yapılmakta mıdır ya da yapılacak mıdır?” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

‘Şiir hayattır, hayat şiirdir’ buluşması gerçekleşti

SONRAKİ HABER

Libya ve Suriye’ye vize uygulaması başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa