20 Mart 2017 07:39

Erdoğan: Sporun da siyasetin de özü rekabettir

Futbol Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, 'Spor gibi siyasetin de özü rekabettir. Futbol gibi siyaset de takım oyunudur' ifadelerini kullandı.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de yer alan ekiplerin oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ikinci kez düzenlenen Futbol Zirvesi İstanbul'da başladı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Spor gibi siyasetin de özü rekabettir. Futbol gibi siyaset de takım oyunudur" dedi.

Erdoğan'ın bu konudaki ifadeleri şöyle:

"Siyasetin temelde futbol ile birçok ortak yönü olduğuna inanıyorum. Spor gibi siyasetin de özü rekabettir, yarıştır. Bu yarışın ilk aşaması sandıktan galip çıkmak için ikinci aşaması da sorumluluk üstlendikten sonra millete hizmet götürmek içindir. Tıpkı futbol gibi siyaset de takım oyunudur. Yani sağlam bir kadro gerektirir. Plansızca oynayan, taktiği ve stratejisi olmayan bir takımın kupayı kaldırma ihtimali nasıl yoksa milletine söyleyecek sözü olmayan siyasetçilerin, siyasi partilerin de başarı şansı yoktur.
Sporun içine şiddet ve saldırganlık girince centilmenlik ruhu nasıl kayboluyorsa, siyasetin içine yalan, iftira ve çarpıtma girince aynı sonuç ortaya çıkar. Maalesef ülkemizde bunu çok sık yaşıyoruz. 40 yıllık siyasi hayatım boyunca bir taraftan milletimize hizmet ederken, diğer taraftan da bu yıkıcı siyaset anlayışıyla mücadele yürüttüm. Siyasetin kalitesi yükseldikçe iktidarı sandık yoluyla değil de şikeyle, hileyle, darbeyle, tehditle, yıkıcı siyasetle elde edebileceğini sananlar bizim milletimiz tarafından tasfiye edilmiştir.
Son anayasa değişikliğinde olduğu gibi hala nasıl futbolun, inşallah onlardan kurtuluyoruz, holiganları varsa, hala holigan siyasetiyle netice almaya çalışanların bulunduğunu da görüyoruz. Fikirlerinin gücüne güvenemeyenler, yalana, iftiraya, hatta şiddete başvurmaktan çekinmediler.
Çocukluğundan beri futbola gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, futbolun bir insana neler kazandıracağını çok iyi biliyorum. Hocam bana 'Topu yiyeceksin' derdi. Top yenir mi? Orada hırsı, inadı anlatıyor. Böyle olacaksın işte.

Futbolun özünde rekabetle birlikte fedakarlık, centilmenlik, dostluk ve dayanışma vardır. Futbol tarihi, hezimetin kıyısından kurtarılmış geri dönüşlerle doludur. Futbol, bir direniştir, bir meydan okumadır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın ‘en mutlu’ insanları kuzey ülkelerinde yaşıyor

SONRAKİ HABER

Göksel Gümüşdağ: Video hakem olmazsa sezona başlamayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...