20 Mart 2017 06:53

Diyarbakır'da Newroz pankart ve afişlerine DTK yasağı

Diyarbakır’da Newroz için kentin çeşitli yerlerine asılan pankartlardaki DTK logosuna Valilik tarafından yasak gelince bantla üzeri kapatıldı.

Paylaş

Diyarbakır'da, yarın yapılacak Newroz kutlamaları için kentin birçok noktasına asılan pankart ve afişin altında yer alan DTK logosu, Valilik tarafından yasaklandı. Tertip komitesi, bunun üzerine DTK, DBP ve HDP logolarının bulunduğu kısımı şefaf bant ile kapattı. 

Merkez Bağlar İlçesi'nde Newroz Parkı'nda yarın yapılacak kutlamaları için Diyarbakır Valiliği'nden izin alan tertip komitesi, kentin bir çok yerine asmak için pankart ve afiş hazırladı. Üzerinde, 'Newroz Piroz be, Amed Newroz'una tüm halkımız davetlidir. 21 Mart 2017. Newroz Parkı' yazılan pankart ve afişlerin altına tertip komitesinin karşısına DTK, DBP ve HDP'nin logoları yerleştirildi. Valilik DTK'nın resmi bir sıfatı bulunmadığı gerekçesiyle bunu kabul etmedi ve silinmesini istedi. Bunun üzerine önceden hazırlanan yüzlerce afiş ve pankartın üzerindeki DTK'nın yanı sıra, DBP ve HDP logolarının da üzeri şefaf bir bant ile kapatıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ekonomide Rusya ile buzlar erimedi

SONRAKİ HABER

TIR ile işçi servisi çarpıştı: 2 işçi öldü, 24 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...