21 Haziran 2012 08:57

Türk Keman Sanatçısı Berfin Aksu ‘ya Alman basınından övgü

14 yaşında Say’ın keman konçertosunu yorumladı, ayakta alkışlandı. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın eseri “Harem’de 1001 Gece”’yi yorumlayan 14 yaşındaki Türk Keman Sanatçısı Berfin Aksu, Almanya’da ayakta alkışlandı. Say’ın keman konçertosu olarak bestelediği eserde Moldoval

Türk Keman Sanatçısı Berfin Aksu ‘ya Alman basınından övgü
Paylaş

14 yaşında Say’ın keman konçertosunu yorumladı, ayakta alkışlandı. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın eseri “Harem’de 1001 Gece”’yi yorumlayan 14 yaşındaki Türk Keman Sanatçısı Berfin Aksu, Almanya’da ayakta alkışlandı. Say’ın keman konçertosu olarak bestelediği eserde Moldovalı Keman Sanatçısı Patricia Kopatchinskaja solist olarak sahne alacaktı. Ancak ünlü kemancının rahatsızlanmasının ardından onun yerine gecede genç sanatçı Berfin Aksu sahne aldı. “Harem’de 1001 Gece” ile en önemli solistlik sınavını veren Aksu , Alman basınında  “Alkışı hak etti” yorumlarıyla gündemdeki yerini aldı.
Frankfurt Konser Salonunda gerçekleşen konserde genç sanatçıya Şef Howard Griffiths yönetimindeki Brandenburg Devlet Orkestrası eşlik etti. Eseri başarı ile seslendiren ve büyük beğeni toplayan Aksu’ya, Alman basınından da övgü yağdı. Doğunun ve batının seslerini buluşturan “Harem’de 1001 Gece” gibi güçlü bir eseri ustalıkla yorumlayan Aksu müzik kritiklerinde dünyanın gelecek vadeden genç kemancısı olarak yer aldı. Mütevazılığı ile de beğeni toplayan Aksu, enerji dolu ritimleriyle de canlı ve sürükleyici olarak nitelendirildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mommo’dan Meryem’e yeni bir film daha...

SONRAKİ HABER

MMO: Güneş enerjisinden faydalanmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...